Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Sokan bepillantottak a kulisszák mögé

Horváth Andrea | 2022.09.24.

A Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos programhoz csatlakozva a Jókai Mór Művelődési Központ a kulisszák mögé invitálta az érdeklődőket. Kulisszaséta, nyílt próbák, kisközösségek bemutatói, szabadulószoba és improvizációs színház – volt miből válogatni.

A legtöbben a kulisszák mögötti sétára voltak kíváncsiak, hisz pincétől a fényhídig bejárhatták az épületet. A JMK munkatársai kalauzolták a vendégeket, akik kipróbálhatták milyen irányítani a színpadra irányuló fényt és szabályozni a hangot, mekkora a zenekari árok, s összehúzhatták a színpadi függönyt. A színpad feletti fényhíd a sok-sok lámpával különösen elvarázsolta a kulisszatitkok iránt fogékony vendégeket, sőt, egy-egy színpadi produkcióba is belenézhettek a magasból.

Mert hogy közben a színpad sem volt üres. A Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, a Pápai Musical Stúdió, az AForce1 TSE és a Senior Örömtánccsoport is tartott nyílt próbát, így az érdeklődők láthatták, hogyan készülnek a művészeti csoportok a fellépésekre. A kisközösségek is bemutatkoztak, a pápai méhészek csoportja, a csillagászok és a makettezők klubja is kiállított az emeleti előadóteremben. Akik a szabadulószoba titkainak eredtek nyomába, azok megtudhatták milyen színházi bérleteket kínál az intézmény.

Az este az S.K. Társulaté volt, ezúttal ők is rendhagyó módon mutatkoztak meg. Egyrészt Szabó Szilárd vezetésével nyílt próbát tartott az S.K. junior csoportja, másrészt a díszletekről és jelmezekről is beszéltek a tagok, de a legnépszerűbb talán az imprószínház volt. Sz. Juhász Klára, Szabó Szilárd és Nagy Imre a közönség ötletei alapján improvizáltak jelenteket, úgy, hogy közben is kaptak módosító instrukciókat. Így például az unoka szeretetéről vitatkozó nagyszülők, s a buszsofőr és az utas párbeszéde is egészen más irányt vett az instrukciók nyomán.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: