Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gyönyörű kutyusok, gondos gazdik

Horváth Andrea | 2022.09.24.

Panelkutya-szépségversenyt hirdettek a Vajda Péter lakótelepen és környékén élő ebeknek. A megmérettetésre tíz gazdi nevezte be kedvencét, a versenyt az Őszköszöntő Lakótelepi Nap egyik programjaként rendezték meg.

A verseny igazán jó ötlet volt, ezt az is mutatta, hogy érdeklődők is érkeztek, nem csak a kutyások. A zsűri tagjai voltak Pop Emanuel Neculai, az Ebtenyésztők Pápai Egyesületének elnöke, dr. Lázár Attila állatorvos és Jánosa Anita kutyakozmetikus. A verseny díjait is ők ajánlották fel. A bírálatot nagyon komolyan vették, de mivel nem voltak kategóriák, így elsősorban nem a fajtajelleget vizsgálták, hanem a szívükre hallgattak.

Dr. Lázár Attila kiemelte, hogy mindegyik kutya rendkívül gondozott volt, s ami még fontosabb, minden esetben látszott a kutyus és a gazdi közötti harmónia, szeretet. Ez kiderült a beszélgetésekből, hisz miután a kutyákat odavezették a zsűrihez, a tulajdonosokat kérdezték a kedvencek koráról, jelleméről, szokásairól.

Az első helyezett Benjámin lett, aki egy örökbefogadott keverék kutyus. Kétnaposan rakták ki testvéreivel az erdőbe egy dobozban, állatvédők mentették őket és a gazdi, Farkasné Szakács Ilona számára meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Benjámin július közepe óta él Pápán és a lehető legjobb helyre került. Még nagyon fiatal és szeleburdi, de barátkozós, kutyákkal és emberekkel is. Szófogadó, bár az ül parancsszó néhány pillanatra érvényes csak, hisz szereti felfedezni világot. A második helyezett Perec lett, a harmadik pedig Loki, egy tacskó. Minden résztvevő kapott ajándékot és voltak különdíjak is, de a legnagyobb ajándék a vidám kutyák látványa volt.

A lakótelep és környéke igazi paradicsom a kutyások számára, a zöldterületeknek a négylábúak is nagyon örülnek, mesélték a gazdik, míg a bírálatra vártak. Azt is hozzátették, hogy a felelős kutyatartók a séta végtermékét is összeszedik, volt, aki már figyelmeztetett erre másokat, hogy a Külső-Várkert ilyen gondozott és tiszta maradjon, amilyen most.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: