Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A várkerti ösvények titkos meseházikói

Horváth Andrea | 2022.09.27.

Nyolc kicsi faházikó került a Várkertbe. A Pápai Városi Óvodák egyik projektje ez, hisz a házikók érdekes feladatokat rejtenek két ösvény mentén. A kisházak ünnepélyes átadását ma tartották.

A Platánfák titkos ösvényének négy kisháza egy-egy évszak témakörének feldolgozásához ad segítséget. A Károgi és Kurrogi meseösvény pedig hollós és varjas mesék sokoldalú feldolgozásához kínál ötleteket. Somlai Nikolett Rózsa volt az ötletgazda, munkatársai is segítették a kivitelezésben.

A szép, igényes kivitelezésű házikók feladatokat rejtenek, melyek segítenek a mesék vagy évszakok témakörének feldolgozásához. A kérdések, játékötletek az óvónők kreativitásával kiegészülve egy közel negyvenperces foglalkozás megtartásához kínálnak lehetőséget. S mindezt idilli környezetben, a megújult, megszépült Várkertben.

– A szép környezetben tartott foglalkozások során a gyerekek megismerik és megszeretik az élővilágot és a természetet, s azt gondolom, hogy ha szeretünk valamit, akkor azt tiszteljük, s ha tiszteljük, akkor óvjuk és védjük – mondta Somlai Nikolett Rózsa – S ez a cél, hogy a legérzékenyebb korban környezetünk védelmére tanítsuk a gyerekeket, tette hozzá.

Az átadón részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki elmondta, a város örömmel hozzájárult ahhoz, hogy a házikók kikerüljenek a Várkertbe. Ő is várta a mesetúra indulását, hisz kíváncsi volt, mit rejtenek a kicsi faházak.

A meseházak titkait lakatok őrzik, tartsuk tiszteletben ezeket a titkokat. Akit érdekelnek az ösvények feladatai, elkérheti a kulcsot a várkerti kávézóban, mondta Somlai Nikolett Rózsa.


  • Friss hírünk
    ZENE

    A magyar Berry White…

    A hónap végén (ápr. 27.) a magyar Berry White-ként...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: