A tavaly nyáron Pápán bemutatkozott Embraer KC-390-es szállítógép megvásárlásáról döntött a kormány

1384
Fotó: https://snd-americas.com/

Az airportal.hu cikkéből értesültünk arról, hogy megállapodást írt alá két KC-390-es közepes méretű, multifunkciós szállító repülőgép vásárlásáról a magyar kormány és az Embraer.

A brazil gyártó honlapján elérhető közlemény szerint a pilóták képzése, valamint a légi utántöltésre alkalmas repülőgépek karbantartása is a megállapodás részét képezi.

A két KC-390-es 2023-ban és 2024-ben érkezhet meg a magyar légierőhöz, ezek lesznek a világon az első olyan példányok, amelyek fedélzetén intenzív egészségügyi ellátásra is lesz lehetőség. A 23 tonnás terhelhetőséggel rendelkező gépekkel, amelyeket a gyártó 2019. június 23-25. közt az MH Pápa Bázisrepülőtéren mutatott be, légi utántöltés és egészségügyi mentőakciók mellett humanitárius, kereső-kutató feladatokat, teher- és csapatszállító missziókat is végre lehet hajtani.A tavaly nyári bemutatkozás során a szakemberek amellett, hogy a Bázisrepülőtéren megtekinthették a gépet, részt vehettek egy, a Balaton felé tett gyakorló repülésen is. Ennek során a magyar Gripenek pilótái légi utántöltési helyzetet gyakorolva tesztelhették, mennyire alkalmas a feladat végrehajtására a gép, amelynek a megvásárlásáról végül megszületett a megállapodás. A gép Pápán mutatkozott be, a mai hírek alapján sikerrel! Vajon a C-17-es szállítógépek után a 2023-ban és 2024-ben érkező Embraer KC 390-esek is pápai felségjelzést kapnak majd?

forrás: airportal.hu

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!