Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tóth Emil 90 évesen is örül az életnek

Huszár Hajnal | 2022.09.27.

Tóth Emilt, az ESZI Vörösmarty úti Otthonházának 90 éves lakóját köszöntötték ma az intézményben lakótársai, családtagjai, az ESZI vezetői és dr. Áldozó Tamás polgármester. A jó szellemi és testi egészségnek örvendő ünnepelt vidám hangulatban töltötte a délutánt szerettei körében, az ünnepségről nem hiányzott a torta, a pezsgős koccintás, a kedves köszöntő szavak és persze a dalolás sem.

Emil bácsi 1932. szeptember 27-én született Pápasalamonban, családjukban heten voltak testvérek. A négy elemi elvégzése után a pápai Polgári Iskolába járt, ahol 1948-ban végzett, aztán pedig édesapja mellett kezdett dolgozni, aki molnár volt saját malommal. Az államosítás után került Pápára és villanyszerelőként dolgozott több vállalatnál, közben pedig villanyszerelő technikusi végzettséget szerzett. 2000-ben ment nyugdíjba.

Tóth Emil 1957-ben nősült meg, két gyermekük született, akik három unokával ajándékozták meg. Szeretett felesége betegsége miatt költöztek be 2018-ban a Vörösmarty úti Otthonházba, Klári néni azonban hamarosan elhunyt.

Emil bácsi ma is jó testi és szellemi egészségnek örvend, mint mesélte, csak a lába fáj, azt kell kenegetni naponta többször is. Az otthonban jól érzi magát, kellemesnek tartja a társaságot, lakótársaival sokat beszélgetnek, kártyáznak, énekelnek és ahogy ő fogalmazott „sokat marháskodunk.” A vidám, humoros idős bácsi verseket is ír, ezzel lepi meg az otthonház lakóit, dolgozóit. 90. születésnapjára is írt néhányat, ami el is hangzott a kis ünnepségen. Arra a kérdésre pedig, hogy szerinte mi a hosszú élet titka, így felelt:

– Azt nem tudnám pontosan megmondani, de biztos vagyok benne, hogy a szeretetteljes családi élet nagyban hozzájárul. Én pedig ilyenben éltem.

Az ünnepeltet az ESZI vezetői és dr. Áldozó Tamás is szeretettel köszöntötte a jeles napon, a polgármester jó egészséget és még sok boldog évet kívánt Emil bácsinak és Orbán Viktor miniszterelnök emléklapját adta át.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: