Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Bemutatkozik a vidék

Nincs titok a nyárádi fóliasátrakban

X | 2022.09.27.

Szemet gyönyörködtető rend uralkodik a nyárádi önkormányzat fóliasátraiban, ahol ottjártunkkor is szedték a paprikát és paradicsomot, hogy a lehető legfrissebb termékekkel lássák el a vásárlókat.

Jól átgondolt rend szerint zajlik itt a termelés, ami garancia arra, hogy az óvodások, a település idősei és a Bitva Vegyesbolt vásárlói mindig friss zöldséget fogyaszthassanak.

– A bolttól harminc méterre vagyunk, már többször előfordult, hogy a vásárlók kijöttek ide és megnézték, hogy hol termeljük a zöldségeket. Nincs ezzel semmi gond, nyugodtan megnézhetik, hogyan dolgozunk, nincsenek titkaink – mondja Pajak Károly, Nyárád polgármestere, miközben a fóliasátrakban sorakozó paprikákat mutatja. – Ez a paprika december végéig lesz a fóliában, addig egészen biztosan lesz rajta termés. Utána kiszedjük és januárban megy a helyére a zöldhagyma és a vajretek – mondja a polgármester, akitől azt is megtudjuk, a nyárádi ovisok nagy kedvence a zöldhagyma, ezért most nyáron is ültettek ebből az ízletes növényből, hogy ősszel újra vihessenek az óvodába a gyerekek egyik kedvenc zöldségéből.

A település vezetője azt is elárulta, a nyárádi paprika és paradicsom jó minőségének garanciája, hogy a település kiváló kapcsolatot ápol a szigligeti termelővel és a nagypiriti szociális szövetkezettel, ahonnan a palántákat vásárolják. Minden évben kipróbálnak egy-egy új fajtát is, és ha ezek beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, a következő évben is bekerülnek a nyárádi fóliasátrakba.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: