Vírushelyzet a tankerület iskoláiban

1721
Fotó: archív

A szeptemberi iskolakezdés óta a Pápai járásban a Pápai Tankerületi Központ fenntartása alatt működő 16 intézményből 13-ban volt koronavírusos megbetegedés – tájékoztatta a Médiacentrumot Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója.

Mint megtudtuk, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet 17. § (2) bekezdése alapján a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium minden osztálya áttért a digitális munkarendre. A Türr István Gimnázium és Kollégium – az említett kormányrendelet értelmében – 9. osztálytól vezette be a digitális munkarendet. A Türrben a vírushelyzet miatt november 16-tól november 20-ig tantermen kívüli digitális munkarendet vezettek be az 5.G, 6. G és 7. G osztályokban is. Az intézményben „jelenléti” formában csak a 8. G osztály működik.

Egyházi Andrea hangsúlyozta, a Pápai járás több intézményében is szükségessé vált az elmúlt hetekben a digitális munkarend bevezetése, de ez nem érintette a teljes intézményeket, csak néhány osztályt. Az általános iskolák közül jelenleg november 20-ig a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola 21 osztályából 15, november 26-ig a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola 6., 7. osztálya, illetve a pápakovácsi Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola felső tagozata működik digitális munkarend szerint az intézményekben előforduló koronavírusos megbetegedések miatt.

Azokban az intézményekben, ahol a pedagógusok betegsége miatt a feladatellátás nem volt megoldható, néhány nap rendkívüli szünetet rendeltek el. Ilyen volt a Munkácsy Mihály Német Nemzetiség Nyelvoktató Általános Iskola, valamint a Türr István Gimnázium és Kollégium. Jelen pillanatban a Pápai járás tankerületi fenntartású intézményei közül egyikében sincs rendkívüli szünet.

A tankerület igazgatója rámutatott, a tapasztalat szerint az őszi szünet kicsit visszafogta a vírus terjedését. Mivel a gyerekek nem voltak kapcsolatban egymással, egy-egy megbetegedés kapcsán nem volt szükség semmiféle olyan intézkedésre, ami egész osztályt érintett volna. Az országos helyzettel párhuzamosan azonban intézményeikben is egyre több a koronavírusos megbetegedés, egyre többször ütközik nehézségbe a feladatellátás.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!