Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Bemutatkozik a vidék

Savanyúság is készül a nyárádi paprikából

X | 2022.09.28.

A nyárádi önkormányzat fóliasátrainak egyikébe évről évre olyan paprikákat is ültetnek, amelyekből később savanyúság készülhet. Az itt termő növények tehát nem csak primőrként kerülnek a vásárlók kosaraiba.

– A hátsó nagy fóliába rendszerint Nagypiritről, az ottani szociális szövetkezetből hozzuk a palántát. Abba a fóliasátorba körülbelül egy hónappal később tudunk ültetni, mert az nem dupla fóliás rendszerű, mint az első sátor, ami akár mínusz tíz fokban is használható – meséli Pajak Károly, Nyárád polgármestere, miközben a Bitva Vegyesbolt mögötti fóliasátrak közt sétálunk. Közben azt is megtudjuk, hogy a hátsó, nagyobb sátor egy részébe olyan paprikákat ültettek, amelyekből savanyúságot készítenek. Itt többek közt kaliforniai paprika és almapaprika is terem, ami – ahogy a polgármester fogalmaz – ráér kicsivel később teremni. A primőrnek szánt paprikát a másik sátorban már egészen korán elültetik, így az év nagy részében tudnak frissen szedett paprikát kínálni a vásárlóknak és természetesen a helyi óvodásoknak és időseknek is.    

A nyárádi Bitva Vegyesbolt egyik vonzereje a kedvező árak mellett az, hogy kiváló minőségű és friss helyi termékeket találunk a polcokon. Ezt egyre többen felfedezik, ezért egyre népszerűbb a néhány hónapja nyílt, hangulatos kis üzlet.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: