Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kerékpárokat és Nordic walking botokat kapott a nyugdíjas-egyesület

Babos Petra | 2022.09.28.

Idősbarát önkormányzati díjat kapott Pápa Város Önkormányzata a tavalyi év végén. A cím elnyerésével 1,5 millió forint pénzdíj is járt, ezt az időskorúak támogatására fordította az önkormányzat. A vásárolt sporteszközöket a nyugdíjas-egyesület tagjainak ma adta át dr. Áldozó Tamás polgármester. Mint mondta, az egyesülettel abban egyeztek meg, hogy kerékpárokat és Nordic walking botokat vásárolnak.

– Örömmel adom át a kerékpárokat, innentől kezdte az egyesület tagjainak az a feladata, hogy ezekbe minél több kilométert beletekerjenek. A vadonatúj bringák biztonságosak, strapabíróak, s akár közösségként, akár egyénileg, használják őket egészséggel – emelte ki a polgármester, aki az átadót követően ki is próbálta az egyik biciklit, s elmondta, ezek a kerékpárok egyszerűek, könnyen fenntarthatóak, s kiválóan szolgálják majd azt a célt, hogy egy másfajta mozgáslehetőséget biztosítsanak.

Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnöke a Médiacentrumnak elmondta, nagyon büszkék arra, hogy az önkormányzat elnyerte ezt a díjat.

– A pénzösszegből tíz kerékpárt és hat pár Nordic walking botot, valamint harminc darab senior tornabérletet vásároltunk. A sportcentrumban tartott tornán a nyugdíjasok nagy örömmel vesznek részt heti egy alkalommal, csütörtökönként. Emellett az új bicikliket is szívesen használják majd, hiszen az egészség megőrzését rendkívül fontosnak tartjuk mindannyian. A mozgás kiemelt szerepet kap a mindennapjainkban, vannak bérleteink a Várkertfürdőbe, de van gyaloglóklubunk és most már biciklizni és Nordic walking-ozni is lehet. Így azt hiszem, nagy előrelépés ez, hogy ennyi mindent tudunk tenni az egészségünk megőrzése érdekében, ez a város segítségének is köszönhető.

A bicikliket és a Nordic walking botokat már használhatják a nyugdíjasok.

Az idősek nagy örömmel vették birtokba az új sportszereket.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: