Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KÉK HÍREK

Közlekedési ellenőrzés a Pápai járásban

papaesvideke.hu | 2022.09.30.

Az akció során a rendőrök több mint harminc sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, illetve alkalmaztak figyelmeztetést.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. szeptember 28-án 6 órától 18 óráig a kapitányság illetékességi területén ellenőrizték a gépjárművezetőket. Az akció a személyi sérüléses közlekedési balesetek számának csökkentésére és a közlekedés biztonságának javítására irányult, ezért a járőrök kiemelt figyelmet fordítottak a közúti tragédiák létrejöttében meghatározó szerepet játszó, legveszélyesebb  jogsértő magatartások kiszűrésére. Az egyenruhások négy sebességtúllépővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, és ugyancsak négy sofőrt bírságoltak meg a helyszínen, mivel az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla rendelkezésének nem tettek eleget. A biztonsági övet tizenhét gépjárművel közlekedő személy nem használta, őket közigazgatási bírsággal sújtották a rendőrök, míg két sofőrnek a mobiltelefon vezetés közbeni használata miatt kellett helyszíni bírságot fizetnie. Egyéb közlekedési szabályszegések miatt további négy gépjárművezetővel alkalmaztak a rendőrök közigazgatási, illetve helyszíni bírságot, öt főt pedig figyelmeztetésben részesítettek, mert a vezetői engedélyüket nem tartották maguknál.

A rendőrök felhívják a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy saját, utasaik és mások közlekedésének biztonsága érdekében fordítsanak kiemelt figyelmet a közlekedési szabályok betartására! Az őszi megváltozott, olykor kedvezőtlen időjárási viszonyok között a sebességet – a megengedett legnagyobb sebességen belül is – mindig a látási és az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg, valamint legyenek körültekintőek az előzések megkezdésekor és a végrehajtása során is.

… hogy mindenki hazaérjen!





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: