Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

A 92. percben szerzett góllal nyert a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2020.11.18.

Három döntetlen és hat vereség után végre ismét megízlelhette a győzelem ízét az NB III-as labdarúgó-bajnokságban a Perutz FC, a pápai alakulat a hosszabbításban szerzett góllal győzte le a kiesés elől menekülő Ménfőcsanakot.

A koronavírus-járvány miatt a 16. fordulóból elhalasztott párosítást pótolták szerda délután a Perutz stadionban, ahol két, az utóbbi hetekben gyenge formát mutató együttes találkozott. A Perutz kilenc, a Ménfőcsanak hat találkozó óta nem tudott nyerni, a járvány okozta nehézségek ellenére is mindkét alakulat szerette volna megtörni negatív sorozatát. Nem változtatott a hazai tréner a múlt heti kezdőcsapaton, míg a másik oldalon ezen a meccsen debütált a kispadon az új vezetőedző, Hannich Péter.

A hatodik percben a vendég kapu előtt alakult ki az első gólszerzési lehetőség, Hanzl beadását Irmes csúsztatta mellé. Negyed órával később Irmes középre adására Nagy Tamás érkezett a hosszún, ám mellé belsőzött. A félidő derekán először jutott el a hazai tizenhatosig a Ménfőcsanak, Füleki kevergetett a büntetőterületen belül, Baldauf pedig hátulról felrúgta, amiért Szommer játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt a sértett a kapu jobb oldalába helyezte, 0-1, ezzel le is zárult az első 45 perc érdemi része. Jóval támadóbb felfogásban jött ki a második félidőre a Perutz, a hazai tréner Skribát és Kalászt is pályára küldte.

Ahogy azt várni lehetett, a vezetés tudatában még jobban visszaálltak a Győr-Moson-Sopron megyeiek, tíz emberrel védekeztek és próbáltak kontrából, pontrúgásokból újabb gólt szerezni. Szinte az egész második játékrészben a vendégek térfelén folyt a játék, a meddő mezőnyfölény a 80. percben érett góllá: egy szögletet követően nagy tumultus alakult ki az ötösön belül, a korábbi Perutz-játékos, Sánta András nem tudott tisztázni, a labda Irmes elé pattant, aki közelről a kapu közepébe lőtt, 1-1. A 84. percben újabb gólt szerzett a Pápa, Szabó Zsolt találata azonban lesről született. Két perccel később egy hosszúra átszálló szögletet Szabó lőtt fölé. A slusszpoén a hosszabbítás második percére maradt: Hanzl felívelése után Böröczky adta ballal középre a labdát, a röviden érkező Szabó Zsolt pedig a jobb sarokba pördített, 2-1, amivel kialakult a végeredmény.

Lengyel Ferenc: Két hasonló helyzetben lévő csapat egy egész színvonalas, harcos mérkőzést játszott. Örülök a győzelemnek, rutinos edzőként tudom, hogy egy ilyen rossz sorozatból kijönni csak ilyen meccseken lehet. Az első félidőben megint elkövettünk egy butaságot, ami után ült a Ménfőcsanak játéka és borzasztó nehéz volt őket feltörni. Mutatja a csapat erejét, hogy a második felvonásban hatalmas mezőnyfölényben játszottunk és az utolsó 30 percünk elsöprő volt.

Perutz FC – Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak 2-1 (0-1) Gsz.: Irmes, Szabó Zs. ill. Füleki

Perutz FC: Horváth – Nagy T., Koronczai, Bence, Böröczky – Zsirai, Baldauf (’45 Skriba)– Hanzl, Szilágyi (’61 Szabó Zs.), Németh E. (’46 Kalász – ’92 Benecz) – Irmes (’93 Mogyorósi), vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak: Sánta – Vincze (’75 Szalai), Veres, Gelencsér (’67 Szilvágyi), Füleki, Serfőző (’75 Tamás), Kelemen, Csonka, Androsch, Köles, Koncsag, vezetőedző: Hannich Péter.

A Perutz FC november 22-én 13 órai kezdéssel Lipóton lép pályára.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: