Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Meghosszabbított korlátozások – Ön mit gondol erről?

Pintér-Papp Eszter | 2021.01.08.

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy az Operatív Törzs javaslatát figyelembe véve február 1-jéig meghosszabbították a jelenleg is érvényben lévő korlátozó intézkedéseket. Ennek értelmében a középiskolákban továbbra is digitális tanrendben oktatnak és a 20 órától 5 óráig tartó kijárási tilalom is érvényben marad.

A miniszterelnök bejelentését követően a belvárosban arról kérdeztük a járókelőket, mi a véleményük a döntésről.

Czobor Andrea úgy fogalmazott, biztosan van alapja és oka a döntésnek, de tanár lévén nem feltétlenül örül, hiszen ő a jelenléti oktatás híve, az élő kapcsolatoké. Azonban, ha ez kell ahhoz, hogy megvédhessük magunkat és a gyermekeinket, akkor el kell fogadnunk a korlátozásokat. Andrea nyelvoktatással foglalkozik, ami online nem egyszerű, de köszönet illeti a diákjait, akik becsületesen, szorgalmasan és kitartóan vesznek részt a digitális oktatásban.

– Az a véleményem, hogy a miniszterelnök helyesen döntött, mert a vírushelyzetnek még nincs vége, ráadásul a hűvös, csapadékos idő kedvez a vírus terjedésének – mondta Ferenczné Papp Zsuzsanna, akivel a városi piacon hétről hétre találkozhat, aki mézet kíván vásárolni. Neki nem jelentettek nehézséget a korlátozó intézkedések, és azt tapasztalta, hogy az emberek többsége megfelelően alkalmazkodott az érvényben lévő rendelkezésekhez.

Barbai Zoltán szintén úgy fogalmazott, hogy egyetért a miniszterelnök döntésével. Véleménye szerint fontos, hogy a kormány szem előtt tartsa az Operatív Törzs javaslatait. Úgy gondolja, hogy ahhoz, hogy valahogyan túl legyünk ezen a járványon, biztosan szükség van korlátozó intézkedésekre.  Az ő mindennapjait nem érintették negatívan a korlátozások. Családi házas övezetben lakik, így a kijárási korlátozás idején is volt lehetősége kimenni az udvarra, a kertbe, azonban úgy gondolja, hogy azokat, akik lakótelepeken élnek, biztosan sokkal rosszabbul érintette a bezártság, ami egy idő után nagyon megterhelő lehet.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: