Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pótkocsit kapott a mezőgazdasági szakképző iskola

Babos Petra | 2021.01.19.

Mint arról korábban már hírt adtunk, november végén oktatótraktorral gazdagodott a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium eszközparkja. Tegnap pedig megérkezett hozzá a PROLAR T672/1 típusú, 10 tonna teherbírású pótkocsi.

Gál Imre igazgató elmondta, a pótkocsit a mezőgazdasági ágazati képzéseknél használják, a mezőgazdasági technikus, a mezőgazdasági gépésztechnikus, a mezőgazdasági gépész, a gazda és a családi gazdálkodó szakmáknál.

– A gépész képzéseknél azért is használjuk, mert a tanulóknak a szakmai vizsgára bocsátás feltétele a T kategóriás jogosítvány, amely annyit jelent, hogy a traktorhoz még nehéz pótkocsit is csatlakoztatni kell – emelte ki az igazgató, majd hozzáfűzte, a pótkocsit az Agrárminisztérium támogatásaként kapták.

– A pótkocsi használatát elsősorban a tangazdaságban tervezzük, vagyis betakarítási, terményszállítási munkákhoz és természetesen a diákok oktatása során. A traktor beszerzése jól illik abba a folyamatba, amely során új eszközöket szereztünk be a szakmai képzésünk modernizálásához. Az elmúlt években lehetőségünk volt új gépeket vásárolni, melyek közül a tangazdaságba került például rövid tárcsa, műtrágyaszóró, sorvezető GPS és egyéb eszközök. Ezek a kellékek kiváló lehetőséget nyújtanak diákjaink számára a korszerűbb szakmai ismeretek elsajátítására – mondta Gál Imre.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: