Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Felvételi a Covid-19 árnyékában

Pintér-Papp Eszter | 2021.01.20.

A továbbtanulás előtt álló általános iskolások számára fontos mérföldkő lesz január 23-a, az írásbeli felvételi napja. A Pápai Tankerületi Központ fenntartásában működő két pápai középiskola, a Türr István Gimnázium és a Petőfi Sándor Gimnázium a járványügyi előírások szigorú betartásával készül erre a napra.

Egyházi Andrea, a tankerület igazgatója a Médiacentrumnak elmondta, január 23-án 10 órakor kezdődik a központi írásbeli felvételi vizsga. Mindkét gimnáziumban 13 osztálytermet biztosítanak erre az alkalomra, amikor a diákok matematikából és magyar nyelvből adnak számot tudásukról. Mint megtudtuk, azon diákok, akik önhibájukon kívül nem tudnak részt venni a szombati felvételi vizsgán, január 28-án 14 órakor pótolhatják. Emellett azoknak a felvételizőknek, akik igazoltan koronavírus-érintettség miatt nem tudnak megjelenni a felvételin, egy harmadik időpontban, február 5-én lesz lehetőségük az írásbeli pótlására.

Egyházi Andrea felhívta a figyelmet arra, hogy azt javasolták a felvételizőknek, hogy a vizsga megkezdése előtt legalább fél órával jelenjenek meg az intézményben. A gimnáziumokba testhőmérséklet-ellenőrzést követően, maszkban léphetnek be a diákok, akiket a iskolák munkatársai elkísérnek a számukra kijelölt tanterembe. A terembeosztást mindkét intézményben úgy készítették el, hogy 10 főnél több ne tartózkodjon egy helyiségben.

Németh Zsolt, a Türr István Gimnázium intézményvezetője is azt hangsúlyozta, hogy a szombati vizsga szervezésekor fokozott figyelmet fordítottak a járványügyi előírások betartására. Ezért – különösen az Arany János Tehetséggondozó Program esetében – átszervezték a programot. Az AJTP-be felvételiző diákok a korábbi években kétnapos felvételi vizsgán vettek részt, most azonban elővigyázatosságból egy napra szervezik a felvételijüket. Így ők délelőtt részt vesznek a központi írásbeli felvételi vizsgán, délután pedig az AJTP szokásos felvételi tesztjét írják meg.

Az intézményvezetőtől azt is megtudtuk, a Türrben, ahová 104 diákot várnak szombaton – amellett, hogy kis létszámú csoportokba osztották a felvételizőket – arra is ügyeltek, hogy egy terembe lehetőleg egy iskolából érkező felvételizőket osszanak be.

A Türrben egyébként a dolgozatok megtekintését is átszervezték. A javított dolgozatokat beszkennelik és a szülők által megadott e-mail címre továbbítják. Így lesz lehetőség megtekinteni a dolgozatokat és ha szükséges, észrevétellel élni.

  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: