Lezárt akta: csalni akart a pénztárnál a férfi, de lebukott

232

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egyik pápai áruház biztonsági őre 2020. november 15-én délelőtt értesítette a rendőrséget arról, hogy egy 41 éves helyi férfi több mint tízezer forint értékben különböző termékeket tett a bevásárlókocsiba, majd azok vonalkódját olcsóbb áruk vonalkódjára cserélte ki. Az elkövető az önkiszolgáló pénztárnál fizetett, ahol a valótlan, alacsonyabb árat tartalmazó kódot olvastatta be.  Mikor a biztonsági őr ezt észlelte, a nyugtát ellenőrizte, majd a rendőrség kiérkezéséig a férfit visszatartották. A járőrök a 41 éves pápai lakost előállították, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a pápai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!