A sírból jött vissza a Conoil Motax KC Pápa

89
Fotó: Haraszti Gábor

Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban 17 pontos hátrányt ledolgozva megőrizte hazai veretlenségét a Conoil Motax KC Pápa, melynek másfél negyednyi jó játék is elég volt a Tiszaújváros legyőzéséhez.

Két, hasonló formát mutató csapat, zárt kapuk mögött találkozott a pontvadászat nyolcadik fordulójában. A Pápa két, a Tiszaújváros három győztesen megvívott mérkőzés után készült a feldobáshoz.

Nem úgy indult a mérkőzés, hogy a pápaiaknak bármi keresnivalója is lesz, hiszen az első negyed felénél már tíz pont volt a vendégek javára a különbség. Lassan, ütemtelenül, kevés gyors indítással, sok hibával kosárlabdáztak a hazaiak, Kálmán edző hiába kért időt, továbbra is tompák voltak játékosai (10. perc 15-21). A második negyedben három perc alatt egyenlített a Conoil, majd Molnár vezetésével egy 6-0-s rohammal megint a Tiszaújváros került előnybe. A 202 centiméter magas, 116 kilogrammos Lajsz Gergőt szinte lehetetlen volt tartani a palánk alatt, a nagyszünetre megmaradt a hatpontos különbség (36-42). Benn maradt az öltözőben a nagyszünetben a Pápa, három perc alatt 17(!) pontos hátrányba került, apró reménysugarat Hódi triplája jelentett (41-55). Felváltva estek a kosarak, sajnos Erdei megkapta ötödik faultját is, így ő a mindent eldöntő utolsó negyedben nem tudott csapata segítségére lenni (30.perc: 55-59). Kasza triplája megadta az utolsó felvonás alaphangját, a 33. percben Sonyák ziccerével először vezetett a PKC (64-63), majd Hódi percei következtek, aki két triplájával megszilárdította a hazai vezetést, a Tiszaújvárosnak innentől kezdve pedig már nem volt visszaút. Nagyot küzdve szép győzelmet aratott a Pápa, mely – a kupát is ideszámítva – sorozatban negyedik alkalommal hagyta el győztesen a parkettet.

Kálmán László: Nagyon nem találtuk a ritmust az elején, rengeteg üres dobást kihagytunk, figyelmetlenek voltunk. A 2-2 védekezésünk az első három negyedben csődöt mondott, amíg Drahos és Lajsz semlegesítését nem tudtunk megoldani, nem tudtunk visszakapaszkodni. Szerencsére időben észbe kaptak a fiúk és a harmadik negyed közepétől végre elkezdtek védekezni, megpróbálták megvalósítani, amiket megbeszéltünk. A végén tudatos, taktikus játékkal fordítottunk és megőriztük előnyünket.

Conoil Motax KC Pápa – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 85-77 (15-21, 21-21, 19-17, 30-18)  

Conoil Motax KC Pápa: Hódi 12/12, Koma 20/8, Sonyák 23/9, Murai 13, cserék: Kasza 3/3, Németh, Horváth A. 10/3, Erdei 4.

A pápai csapat november 22-én Egerbe látogat.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!