Online lélekerősítő családi nap a Pannonia Reformata Múzeumban

273
Fotó: Pintér Ádám

Adventi lélekerősítő délutánra invitálja a családokat a Pannonia Reformata Múzeum november 21-én, Ha lehetne három kívánságom – 2020 karácsonyra készülve címmel.  A járványhelyzet miatt azonban a rendezvényt az online térben szervezik meg.

– Az idei rendhagyó karácsonynak ígérkezik, ezért gondoltuk, hogy elindítjuk ezt a programot, amelyhez egy alkotói pályázat is kapcsolódott. Szerettünk volna a családokkal találkozni, s egy önfeledt délutánt együtt tölteni, de sajnos a járványhelyzet közbeszólt. Ekkor jött az ötlet, hogy online formában tartsuk meg a rendezvényt. Szerencsére sikerült megoldást találnunk, így november 21-én, szombaton 13 órakor megnyílik a honlapunkon egy családi felület, amely nagyon tartalmasnak ígérkezik. Lehetőség lesz arra, hogy akár egy egész délutánt eltöltsenek ott a családok, de a gyerekek önállóan is tudnak majd játszani. Nagy örömünkre, a teljes eredeti programunkat megvalósítjuk az online térben. Reméljük, sikeres lesz a rendezvény, sok kisgyermeknek és a családnak tudunk lélekemelő időtöltést kínálni – mondta el Halászné Kapcsándi Szilvia gyűjteményi igazgatóhelyettes, a Pannonia Reformata Múzeum vezetője, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a programhoz egész decemberben vissza lehet térni, bármikor meg lehet nézni a mesejátékot.

– A kívánságokat imába lehet foglalni, s beküldhetik nekünk. A beérkezett kívánságokat összegyűjtjük és megfogalmazzuk a Pannonia Reformata közvetítésével a kéréseket, imákat, hálaadásokat.

– Az idei karácsonyra készülve a felnőttekre is gondoltunk, s nekik is szeretnénk lélekemelő lehetőséget adni egy adventi kalendárium formájában. Ez december 1-jétől december 24-ig lesz elérhető a Facebook-oldalon. Kérjük a felnőtteket, hogy kövessenek bennünket – tette hozzá a múzeum vezetője.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!