Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Új járda épül a Veszprémi úton

Huszár Hajnal | 2021.04.07.

Kedden megkezdődött a járdafelújítás a Veszprémi úton, a Közgáz előtt. A beruházáshoz még a múlt évben nyert el támogatást az önkormányzat, miután sikeresen pályázott a Belügyminisztérium felhívására, így 37.740.973 forint külső forrással épülhet újjá a gyalogos felület. Az 58 millió forintot meghaladó építkezés 65 százalékos támogatási intenzitást élvez, az önkormányzat 20 millió forintot tett hozzá a költségekhez.

Az érintett szakasz 918 méter hosszú, a Teleki utca sarkától a Juhar utcán túl nyúlik és a Veszprémi, valamint a Külső-Veszprémi út páratlan oldalát érinti. Ezen a területen részben aszfaltos a járófelület, részben pedig cementlapos, van, ahol még járható minőségű, de több helyen már a balesetveszély határát súrolja a gyalogosfelület.

Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője a beruházás kapcsán arra emlékeztetett, a járdafelújítási program elejétől az volt a városvezetés célja, hogy elsősorban azokat a járdaszakaszokat újítsák fel, melyek intézményi környezetben vannak és nagy gyalogosforgalmat bonyolítanak. Ez a szakasz pont ilyen, hiszen lakótelepi környezet határán húzódik, középiskola előtt halad el, de érinti az itt található élelmiszerüzletet, a Szent József-kápolnát és a Vízmű irodaházát is. A másik célkitűzés a hálózatos építkezés volt, a most megújítandó szakasz ennek a kritériumnak is megfelel, hiszen a Teleki utcában már elkészült a munka.

A beruházás a Teleki utcai kereszteződésnél indult tegnap, ott, ahol véget ér a korábban megújított Teleki utcai járda. A kivitelezést a Városgondnokság építőipari részlege végzi, Bakó István igazgatótól megtudtuk, szakaszosan haladnak előre, ügyelve arra, hogy minél kevésbé zavarják meg a forgalmat. Most a Teleki utca és a Képző utca közötti területen bontották fel a régi aszfaltos járdát, a napokban megérkezik az első szállítmány murva, melyből az aljzatot készítik, jövő héten pedig már a térkövek beépítése is megkezdődik. A járdaépítéshez itt is a már jól ismert szürke és antracit Barabás térburkolót használják.

A városnak ezen a részén több olyan beruházás is történt és történik a közeljövőben, mely a közlekedés biztonságát erősíti és a közlekedési infrastruktúra minőségét javítja – emelte ki Unger Tamás. Példaként említette a közelmúltban megújult Juhar utcát, az ott megépült és a Külső-Veszprémi útra kivezetett kerékpárutat, a következő időszak fejlesztései között pedig a Veszprémi úti kerékpárút felújítását, a Klauzál, Képző és Wesselényi utcai útburkolat megújítását emelte ki.

A most megkezdett járdafelújítási munka várhatóan a nyár végére fejeződik be – tudtuk meg a kivitelezőtől.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: