Klausz Kristófék másodikak lettek a Rally Hungary-n

157
Fotó: MGR Images

Élete legjobb magyar bajnoki eredményét érte a Klausz Kristóf – Csányi Botond páros, akik a Nyíregyháza Rally-n abszolút második helyen fejezték be a versenyt, ezzel a bajnokság ötödik helyén állnak.

A pápai fiatalember navigátorával nagyon hátulról rajtolva, stabil és gyors versenyzéssel, jó időket futva az ORB (Országos Rallye Bajnokság) értékelés második helyére hozták be a Fordot, ami azért is nagy szó, mivel autójuk az egyik legöregebbnek számított a mezőnyben.

– Harmadik alkalommal rendezték meg a nyíregyházi futamot, melyen mi is harmadjára álltunk rajtvonal mögé – mesélte Klausz Kristóf, a Klaus Motorsport pilótája. – A magyar bajnoki futamon célunk természetesen a dobogó volt, ennek érdekében igyekeztünk a lehető legjobban alkalmazkodni a körülményekhez, nagyon vigyáztunk az autóra és szerettük volna elkerülni a defektet. Ezen a versenyen ugyanis nem a murvás, hanem az aszfalt versenyen használatos, úgynevezett slick gumikat tettük fel, ami a saras, koszos pályán sajnos megnehezíti a tapadást. Végül egy nagyon jó verseny után összetettben második helyen zártunk, ami a magyar bajnokságot tekintve pályafutásunk legjobb eredménye.

Kristóf azt mondta, jövőre szeretnének egy új fejlesztésű autóval a magyar bajnoki címért harcba szállni. Idén pedig még az országos bajnokság utolsó, ötödik fordulójában a Mikulás Rally-n is elindulnak. – Fejlődésünk futamról futamra látható, így bizakodó vagyok a jövőt illetően – tette hozzá a tehetséges versenyző.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!