Értékes pontszerzés Lipóton

342
Fotó: Haraszti Gábor

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában ponttal tért haza a csoport élmezőnyéhez tartozó Lipót otthonából a Perutz FC.

Múlt heti győzelmével hosszú negatív sorozatot adott át a múltnak a pápai csapat, mely a Ménfőcsanak legyőzése után azzal a céllal utazott a tabella negyedik helyén álló Lipóthoz, hogy legalább egy pontot szerezzen.

Jól kezdte a meccset a vendégcsapat, már az első percben Kalász lépett ki a védők között, ám ígéretes szituációban Papp kapus leszedte a lábáról a labdát. A 10. percben ismét Pappnak akadt dolga, Baldauf átlövését tolta szögletre. Öt perccel később Hanzl sarokrúgását Zsirai csúsztatta meg, a labda nem sokkal a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Fél óra játék után először alakult ki komoly helyzet a pápai kapu előtt, egy hosszúra átkerülő labdát Winkler lőtt rá, ám Horváth vetődve bravúrral hárított. Az első 35 perchez képest a hátralévő tízet a Lipót uralta, ám nem talált fogást a szervezett pápaiakon, akik jól kapcsolták ki a 18 gólnál járó gólkirály-jelöltet, Szabó Lukast. A második félidőben egyik kapusnak sem akadt dolga, mezőnyben folyt a játék, igazi gólszerzési lehetőség nem volt. A látottak alapján igazságos döntetlen született, a Perutz pedig sorozatban harmadik meccsén szerzett pontot.

Lengyel Ferenc: Reális eredmény született. Az első félidőben nagy esélyünk volt, hogy nyerjünk, a másodikban hősiesen küzdöttünk. El kell ismerni, hogy ott a hazaiak domináltak, örülök, hogy nem kaptunk gólt és kicsit megint tudtunk előrelépni.

Lipót Pékség SE – Perutz FC 0-0

Lipót, zárt kapuk mögött, v.: Erdélyi (Vad, Molnár). Lipót: Papp – Simita, Tóth, Kószás (’83 Füredi), Varga (’56 Kiszely), Szabó, Kovalovszki, Winkler, Zámbó, Farkas (’76 Schillinger), Sváb, vezetőedző: Varga Péter. Perutz FC: Horváth – Bence, Koronczai, Zsirai, Böröczky – Baldauf, Hanzl, Németh (’55 Szabó), Szilágyi (’91 Benecz), Kalász (’46 Skriba)– Irmes (’92 Molnár), vezetőedző: Lengyel Ferenc.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!