Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Katonák segítik a járvány elleni védekezést

Pintér-Papp Eszter | 2020.11.23.

A Magyar Honvédség a tömeges megbetegedéseket okozó koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása érdekében közreműködik a veszélyhelyzethez kapcsolódó korlátozó intézkedések betartásának ellenőrzésében, emellett támogatják az egészségügyben dolgozók munkáját a rájuk nehezedő teher csökkentésének érdekében – tájékoztatta a Médiacentrumot Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka.

Mint megtudtuk, a bázisrepülőtér katonái három megyében – Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében – 30 fővel látnak el kijelölt járőrözési feladatokat. Az alakulat minden esetben a rendőrséggel együttműködve, vegyes járőrpárokat alkotva vesz részt a kijárási tilalom betartásának ellenőrzésében. A pápai katonák városunk mellett Ajkán, Tapolcán, Balatonalmádiban és Celldömölkön segítik a rendőrök munkáját. Magasy Zsolt hangsúlyozta, a járőrözési tevékenység megelőző jellegű, a magyar állampolgárok érdekében és védelmében történik, és az intézkedési jogkör a rendőröket illeti meg. A katonák szakmai feladatait az adott rendőrkapitányság vezetője határozza meg. A katonák – ahogy a rendőrök is – ezt a rendvédelmi feladatot a szabályzatokban előírt felszerelésekkel látják el, melybe a személyes fegyverzet is beletartozik.

A bázisrepülőtér parancsnoka az egészségügy területén teljesített szolgálatukkal kapcsolatban rámutatott, egészségügyi szakképesítés nélkül is ellátható feladatokat végeznek az imént említett három megye több kórházában, így a pápai mellett Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron és Csornán. Összességében több mint 70 pápai katona lát el kórházi feladatokat, közülük heten a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő munkatársainak segédkeznek a beléptetésben, a raktározási, anyagmozgatási és adminisztratív feladatokban. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: