Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Újabb táblák a tapolcafői tanösvényen

Pintér-Papp Eszter | 2020.11.23.

A Tapolcafőn eredő, 21 kilométer hosszú, több településen is áthaladó Tapolca patakon egykor 33 vízimalom állt, ezek közül hat Tapolcafő település területén. A Tapolcafői Forrás Tanösvény mentén több ismeretterjesztő táblát is láthatnak az érdeklődők, melyek közül a legújabb kettő – a malmoknak és a Templom-tónak emléket állító – táblát a Pápai Vízmű Zrt. egy pályázatának köszönhetően nemrégiben helyezték el a kedvelt kirándulóhelyen.

Somogyi Zoltán, a Tapolcafői Kertbarátkör elnöke a Médiacentrumnak elmondta, a most kihelyezett táblákkal összesen nyolc ismeretterjesztő tábla áll a 600 méteres tanösvény mellett, így a látogatók sok információt megtudhatnak a Tapolcáról és a forrásvidékről.

A Templom-tó környékét a hatvanas években ábrázoló tábla azért készült, hogy az akkori állapotot összehasonlíthassák a mai képpel. Somogyi Zoltán elmondta, a tapolcafőiek nagy álma, hogy ezt a tavat a korabeli állapotba visszaállíthassák. A másik új táblán a Tapolca malmainak állítanak emléket, Völler István malomkutató könyve alapján.

A kör elnökétől azt is megtudtuk, pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Együttműködési Alap 2021-es pályázatára annak érdekében, hogy szórólapot és ismertetőfüzetet tudjanak kiadni a tanösvényről.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: