Ivóvízvezeték-csere a Képző utcában

231
Fotó: HuHa

A közelmúltban fejeződött be a Klauzál utcai ivóvízvezeték cseréje, a nyomáspróbát elvégezték, a vízmintavétel sikeres volt, hamarosan az új vezeték átkötése is megtörténik. A kivitelezők a volt Kilián lakótelep egy másik pontjára álltak be a napokban, a Képző utcában hasonló munkát kell elvégezniük a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztési tervének keretében.

– A kicserélendő vezetékek a 60-as, 70-es években épültek, akkor korszerűnek számító anyagokból. Mostanra ezek elöregedtek, előfordultak meghibásodások és egy lakótelep esetében egy csőtörés egyszerre sok lakásban okozhat problémát. Az ivóvíz-szolgáltatás üzembiztonsága érdekében tehát indokolttá vált a cseréjük – magyarázta Vörös László, a kivitelező cég vezérigazgatója. A régi vezetékek acélcsövek és azbesztcementcsövek voltak, melyeket KPE vezetékekkel váltanak ki. A mostani beruházás során 300 méter 110-es vezetéket építenek be és több mint 100 méter hosszan fektetnek le 63-as és 90-es KPE csöveket.

Először a Klauzál utca és a Képző utca közötti átkötő vezetéket építik meg és a lakótömbökhöz vezető bekötővezetékek cseréjét végzik el. Ezek a munkafolyamatok még néhány napig tartanak, majd a Képző utcai új gerincvezeték építése is megkezdődik. Az új gerinc nagyrészt a parkolók és a zöldterület alatt fut majd, így csak kismértékben akadályozza az építkezés az utca forgalmát – tudtuk meg. A tervek szerint a most zajló munka még az év vége előtt befejeződik és az új vezetékre való átkötés is megtörténhet.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!