Véget ért a cselgáncs idény

439
Fotó: Pápai Judo Akadémia

A Pápai Judo Akadémia növendékei országos utánpótlás-bajnokságokkal zárták a 2020-as évet, ahol több pontszerző helyet is elértek.

A kormány, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló 484/2020. (XI.10) kormányrendelete alapján azoknak a létesítményeknek, amelyek a versenyszerűen sportolók edzés- vagy versenylehetőségét biztosítják, nem kell bezárniuk. A határozat értelmében a Pápai Szakképzési Centrumban működő Pápai Küzdősport Centrumnak nem kellett bezárnia kapuit, így szigorú feltételek mellett a Pápai Judo Akadémia edzései folytatódhattak.

– A kormány döntése értelmében a sportági szakszövetség versenyein résztvevő sportolók tovább edzhetnek és versenyezhetnek. Nem hagytuk cserben sportolóinkat, ezért heti két alkalommal minden igazolt versenyzőnk továbbra is tud edzeni – mondta Pillér Gábor, az akadémia elnöke. – A rendszeres testmozgás alapfeltétele az erős immunrendszernek, aminek ebben a pandémiás időszakban óriási szerepe van. Örülünk, hogy ezekben a nehéz hetekben, hónapokban tagjaink nem pártoltak el tőlünk, az edzések húsz-harminc fővel zajlanak. Köszönjük az önkormányzat és a szakképzési centrum együttműködését.

Mezei Csaba, az egyesület szakmai vezetője a versenyidőszakkal kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy a győri és egri utánpótlás országos bajnokságokkal befejeződött az idei év, a számukra fontos első-, másod- és harmadosztályú felnőtt csapatbajnokságokat ugyanis nem rendezi meg a szövetség.

– A vírus miatt teljesen felbolydult versenynaptárhoz szerencsére jól alkalmazkodtak a judokák, minden országos bajnokságon tudtunk indítani versenyzőt, akik méltón képviselték a várost és az egyesületet – mesélte Mezei Csaba. – Az egri diák ’A’, ’B’ országos bajnokságon Töreki Ádám átcsúszott az eggyel nagyobb kategóriába, így fordulhatott elő, hogy 62 kilogrammosan 100 kilós ellenfele is volt, végül nagyot küzdve ötödik lett. Lovas Nimród tavaly harmadik lett, most egy korosztállyal feljebb került, ahol a negyedik helyre küzdötte fel magát. Ezután Győrbe utaztunk, ahol a junior ’B’ országos bajnokságon Somogyi Martin az értékes ötödik helyen végzett. Serdülő lányainknak nem volt szerencsés a sorsolásuk, mindhárman országos bajnokkal kezdtek, Ősz Regina és Kampel Eszter egyaránt pontszerző, ötödik helyen zárt, míg Farkas Janka is nagyot küzdött, végül a kilencedik helyen fejezte be a versenyt.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!