Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Fejlesztés a repülőtéren és a vasúthálózatban

Pintér-Papp Eszter | 2020.11.26.

A kormány a 1748/2020. (XI. 11.) számú határozatával biztosított forrásokat az állami repülések céljára szolgáló pápai repülőtér fejlesztése miatt szükségessé váló vasúti fejlesztésekhez.

A határozat értelmében a kormány egyetért a pápai repülőtér futópályájának meghosszabbítása érdekében a 13. számú Pápa–Tatabánya vasútvonal érintett szakaszának elbontásával, valamint a vasúti összeköttetés biztosítása érdekében a 13. számú vasútvonal Franciavágás és Veszprémvarsány közötti szakasza újbóli forgalomba helyezésével. A vasúti szakasz újranyitására 2,5 milliárd forintot biztosít a kormány.

A határozat felhívja az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy vizsgálja meg a Pápa-Tatabánya vasútvonal elbontásra kerülő szakasza pótlásának, valamint azon a személyszállítás jövőbeni helyreállításának lehetőségét, illetve az agrárminisztert, hogy vizsgálja meg a projektnek a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság működésére és gazdálkodására gyakorolt hatásait, és a vizsgálataik eredménye függvényében készítsenek előterjesztést a kormány részére.

(A Médiacentrum a témával a későbbiekben bővebben is foglalkozik.)





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: