Felmentés a maszkviselési kötelezettség alól

1442
Fotó: archív

A Magyar Közlöny szerda este megjelent, 260. számában tették közzé a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet maszkviseléssel összefüggő módosítását.

Ennek értelmében az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek mentesülnek a maszkviselési kötelezettség alól. Az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy a fogyatékosságügyi országos érdekvédelmi szervezet által kiállított tagsági igazolvánnyal, a maszkviselésre vonatkozó szabályok alóli mentesség érvényesítéséhez kiállított, fogyatékos állapot fennállását igazoló dokumentummal, vagy orvosi igazolással igazolhatja állapotát.

Csutiné Papp Orsolya, a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény intézményvezetője a Médiacentrum kérdésére elmondta, észszerű döntés született. A tapasztalataik azt mutatják, hogy autizmussal élő tanulóikkal hosszas munka árán sikerült csak elfogadtatniuk a reggeli testhőmérséklet-ellenőrzést és a rendszeres kézfertőtlenítést, azonban a maszkviseléssel már más a helyzet, többen vannak, akik ezzel nem tudtak megbarátkozni. Így számukra ez a rendelkezés komoly segítséget jelent.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!