Szépen búcsúzna a Perutz FC

573
Fotó: Haraszti Gábor

November 29-én, vasárnap 14 órai kezdéssel zárt kapuk mögött búcsúzik a 2020-as évre a hazai pályától a Perutz FC, Lengyel Ferenc csapatának ellenfele a Sopron lesz.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 20.fordulójára hosszú idő után ismét úgy készülhet a pápai alakulat, hogy szinte a teljes keret a vezetőedző rendelkezésére áll. Szigeti Ákos és Iványi Martin is kigyógyult ugyanis a koronavírusból, így a kapus és a középpályás is edzésre tudott jelentkezni.

– Fokozatos terhelést kapnak a játékosok, természetesen nem dobjuk őket egyből a mélyvízbe – mondta Lengyel Ferenc. – Hosszú idő után lett ismét teljes az öltöző, sajnos ez nem tartott sokáig, hiszen ketten is kisebb sérülést szedtek össze a héten, bízom benne, hogy vasárnapra lesznek olyan állapotban, hogy pályára lépjenek.

A 2020-as esztendő utolsó hazai bajnokiján a bakonyaljaiak azt a Sopront fogadják, melyet a nyitófordulóban idegenben 2-1 arányban le tudtak győzni. A hetedik helyen álló, azóta edzőváltáson átesett soproniak legutóbbi öt meccsükön egy győzelmet, egy döntetlent és három vereséget tudnak felmutatni, két hasonló formát mutató csapat találkozik tehát a Perutz stadionban.

– Arra készülünk, hogy megismételjük az augusztusi eredményt, szeretnénk szépen befejezni a hazai idényünket, ebben a kiélezett bajnokságban minden pontra nagy szükségünk van – folytatta a pápai edző. – A héten elvégzett edzésmunka alapján úgy látom, mind mentálisan, mind fizikálisan még jobb állapotban vagyunk, mint a Lipót ellen készülve, az a fejlődés, amit hetek óta hangoztatok, nem tört meg. A Sopron fizikálisan jó csapat hírében áll, dönthet ez is, de akár az is, hogy le tudjuk-e hozni ismét kapott gól nélkül a 90 percet. Ha a védekezésünk szervezett lesz és a góllövésért felelős játékosaink megtalálják góllövő cipőjüket, jó esélyünk van a három pont itthon tartására – bizakodott Lengyel Ferenc.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!