Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Véradással ünnepelték a véradók napját

Pintér-Papp Eszter | 2020.11.27.

A Magyar Vöröskereszt javaslatára 1988 óta november 27. a véradók napja. A jeles nap alkalmából országszerte, így Pápán is véradást szerveztek. Szakály Mónika, a Vöröskereszt területi vezetője köszönetet mondott a vérdóknak, akik önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül nyújtják karjukat segítségre, ezáltal három életet megmentve.

Mint mondta, a járvány idején nincs lehetőségük ünnepségen köszönteni a jubiláló véradókat, ezért ma mindenkit megleptek egy apró figyelmességgel. Mindig nagy odafigyeléssel jártak el a véradások szervezésekor, de most, a koronavírus-járvány idején fokozott óvintézkedések mellett tartják meg a véradást.

Molnár Zsolt 34. alkalommal adott vért. A mai napon egy különleges ok, felesége betegsége miatt jelent meg a véradáson, irányítottan, az ő számára adott vért. Nagyon fontosnak érzi, hogy minél többen elmenjenek és karjukat nyújtsák, hiszen ez olyan cselekedet, amellyel másokon segíthetünk.

Szakály Mónika felhívta a figyelmet arra, hogy december hónapban minden szerdán és pénteken lesz lehetőség véradásra az Anna téren, az egykori véradó épületében.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: