Ittasan, eltiltva, valamint ittasan és engedély nélkül vezettek, a rendőrök elfogták őket

845

A pápai rendőrök szabálysértési és büntetőeljárást indítottak a két férfi ellen.

A rendőrök Nagygyimóton igazoltattak egy autóval közlekedő 45 éves pétfürdői lakost 2020. november 29-én. Az intézkedés során a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket jelzett, valamint a járőrök megállapították azt is, hogy a sofőr 2021. június 11-ig a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. A férfit további mintavétel miatt előállították, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították. Az ittas járművezetés miatt büntetőeljárás is indult ellene.

Pár óra elteltével a korábbi intézkedéskor a gépjárműben utasként helyet foglaló 24 éves bakonyszentiváni fiatal közlekedett a járművel Nagygyimót külterületén, amikor a járőrök megállították. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel. Felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, ezért a járművezetőt további mintavételre előállították. Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, az ittas járművezetés gyanúja miatt pedig büntetőeljárás indult ellene.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!