Szép hazai búcsú

787

Győzelemmel zárta a 2020-as évet a Kilián DSE serdülő kézilabda-csapata, a pápai lányok a középház rangadóján három góllal győzték le a Győr II-t.

Egy sikertelen celldömölki kirándulás (26-21) után a közvetlen rivális ellen búcsúzott erre az évre a hazai bajnokiktól a Kilián csapata. Szakács Dániel tanítványainak a kiírás szerint még két meccse lett volna idén, ám a Vasvár és a Sárvár is jelezte, nem tudnak kiállni a találkozókra, így ezek a 2021-es évre tolódnak.

Hazai szempontból jól alakult az első félidő, hiszen sikerült megnyugtató, hatgólos előnyt kiharcolni. A védelem jól tette a dolgát, hiszen csak kilenc találat került a pápai kapuba, ami azért is nagy szó, mert a Kilián nem tudott első számú kapusának játékára számítani. A második felvonásban ugyan két gólig is fel tudtak zárkózni a győriek, ám lélektanilag fontos pillanatokban sikerült bevenni az ellenfél kapuját és a tíz gólig jutó Mészáros Rebeka irányításával a Kilián DSE megszerezte idei ötödik sikerét és győzelemmel mehet téli pihenőre.

Kilián DSE – VKL SE Győr II. 27-24 (15-9)

Szakács Dániel: Egész meccsen vezettünk, mindig megvolt a néhány gólos előnyünk, de egy pillanatig sem dőlhettünk hátra. A végéhez közeledve emberfogásra váltott a Győr, amivel tudott faragni a hátrányából, szerencsére igazi csapatként játszottunk ma is, ami döntő fontosságú volt a győzelem szempontjából. Gratulálok a lányoknak egész éves teljesítményükért, azt gondolom, jó szezont tudhatunk magunk mögött, innen folytatjuk jövőre.

Pápai gólszerzők: Mészáros Rebeka 10, Mózes Fanni 8, Horváth Csenge 4, Erdélyi Nóra 3, Geszti Alexandra 2.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!