Oltárfelújítás a Kálvária templomban (Híradó 2020.11.30.)

744

A Kálvária templom egy időben épült a Nagytemplommal, mindkettőt Fellner Jakab tervezte, s Esterházy Károly püspök építtette saját költségén. A város északi részén álló kápolnát már többször is restaurálták, most az eredeti oltár újulhatott meg. A későbarokk stílusú elem ismét eredeti szépségében, ragyogó, friss színeivel ékesíti a templomot.

Oltárfelújítás a Kálvária templomban (Híradó 2020.11.30.)

Oltárfelújítás a Kálvária templomban (Híradó 2020.11.30.)A Kálvária templom egy időben épült a Nagytemplommal, mindkettőt Fellner Jakab tervezte, s Esterházy Károly püspök építtette saját költségén. A város északi részén álló kápolnát már többször is restaurálták, most az eredeti oltár újulhatott meg. A későbarokk stílusú elem ismét eredeti szépségében, ragyogó, friss színeivel ékesíti a templomot.

Posted by Pápa Városi Televízió on Monday, November 30, 2020

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!