Egy kilométer hosszan újulnak meg az útburkolatok

1062
Fotó: HuHa

Jövő év tavaszán összesen több mint 1 kilométer hosszan újulnak meg azok az útpályák, ahol a víziközmű-rekonstrukciós munkák jelentős mértékű útburkolat-felbontással járnak, ez szerepel a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztési tervében. Így a Dózsa György utcában, a Wesselényi utcában, valamint a Klauzál és Képző utcában is teljes útburkolat-helyreállítás lesz.

Vörös Lászlótól, a munkálatokat végző cég vezérigazgatójától megtudtuk, a Dózsa György utcában ősz elején végzett munkák után nyomsávos aszfaltozást végeztek, mivel a nagyforgalmú úton a murvás helyreállítás nem lett volna elegendő. Azonban a konszolidációs időt, vagyis, hogy a megbontott talaj természetes úton tömörödjön, szükséges kivárni ahhoz, hogy az új burkolat később ne süllyedjen meg. Ezért a végleges helyreállítást tavasszal végzik el, amikor újra kinyitnak az aszfaltkeverő üzemek.

Hasonló a helyzet a volt Kilián lakótelepi utcáknál is. A Klauzál utcában az ivóvízvezeték-cserével már végeztek, ez a zöldterületeket és a parkolókat érintette, de télen és tavasszal folytatják a munkát a szennyvízvezetékek cseréjével, ami után majd teljes szélességében helyreállítják az útburkolatot, némi konszolidációs idő letelte után. Ugyanez a helyzet a Képző utcával is, ott most folyik az ivóvízvezeték-rekonstrukció, amit a szennyvízhálózat megújítása követ, azután pedig ott is megújul az útburkolat. A Wesselényi utcában az ivóvízellátást biztosító csövek cseréjét már korábban elvégezték, jelenleg a szennyvízhálózat megújítása zajlik, ami miatt lokálisan, kisebb bontások még várhatók az utcában. Ezeket ideiglenesen helyreállítják, a teljes szőnyegezés pedig majd itt is tavasszal, a többi utcával együtt történik.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!