Eltették a talált pénztárcát, a rendőrök elfogták őket

271

A Pápai Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás miatt folytat nyomozást egy 47 éves nő és egy 57 éves férfi ellen.

Az eljárás adatai szerint a sértett 2020. november 18-án, délután értesítette a rendőrséget arról, hogy előző nap Csóton egy padon felejtette a pénztárcáját a benne lévő több százezer forinttal és személyes irataival együtt. A sértett a bejelentést megelőzően a helyszínen kereste a tárcáját, de azt nem találta.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 47 éves pápai nőt és egy 57 éves pápai férfit. A két személyt a körzeti megbízottak 2020. november 28-án Környén igazoltatták, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket. A bűncselekmény elkövetését mindketten elismerték. Elmondták, hogy a padon talált tárcából a benne lévő bankjegyeket kivették, a pénztárcát egy szemetesbe dobták, majd a pénzt felélték.

Ellenük jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!