A kupában is menetel a Conoil Motax KC Pápa

187
Fotó: archív

Sikerült visszavágnia a bajnokságban elszenvedett vereségért a Conoil Motax KC Pápa csapatának, mely a Hepp Kupában a Győr legyőzésével a következő fordulóba jutott és sorozatban már hét találkozó óta legyőzhetetlen.

A pénteki, Bonyhád elleni bajnoki mérkőzést megelőzően a kupasorozat negyedik fordulójában a pápai kosárcsapat csoportbéli riválisát fogadta a sportcsarnokban. A vendég győriek a 13 csapatos zöld csoportban a nyolcadik helyen állnak és a bajnokságban már találkoztak is a pápaiakkal, akkor az egyetemisták nyertek 64-62-re.

Ahogy arra számítani lehetett, kiegyenlített erők küzdelmét hozta az első félidő, ponterősen kezdtek a felek, mindkét csapat 23 pontot termelt az első tíz percben. A folytatásban fej-fej mellett küzdött tovább a két csapat, a nagyszünetre minimális, kétpontos előnnyel mehetett a Pápa (20. perc 44-42). A hosszabb pihenő után a hazaiak kapták el jobban a fonalat, melynek köszönhetően a korábbiakhoz képest nagyobb előnyt, hét egységet tudtak kiharcolni az utolsó etapra (69-62). A záró játékrészben még nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Conoil, percről percre növelte előnyét, három hazai játékos – Murai, Sonyák és Koma – is elérte a húsz pontot. Igazi csapatmunkával a legjobb nyolc közé jutott a pápai alakulat, amire az elmúlt 25 évben mindössze egy alkalommal volt példa.

Conoil Motax KC Pápa – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr 94-72 (23-23, 21-19, 25-20, 23-10)

Kálmán László: Kicsit tompán kezdtünk, de ez betudható́ annak, hogy három nappal ezelőtt is játszottunk. A második félidőben már úgy játszottunk, ahogyan szerettem volna. Látványos, jó kosárlabdát mutattunk be, a védekezésünk is stabil lett, könnyű kosarakat szereztünk, kintről is jól dobtunk. Játékosaink megint élvezték a játékot és az a legfontosabb, hogy ez jó játékkal és győzelemmel párosult. Bízom a hasonló folytatásban.

Conoil Motax KC Pápa: Németh 1, Hódi 7/3, Murai 20/3, Sonyák 20/6, Koma 20/3, cserék: Kiss 7, Kasza 9/3, Horváth A. 10/6, Kovács, Bakos.

A Bonyhád elleni újabb hazai összecsapást december 4-én 18 órai kezdéssel zárt kapuk mögött rendezik.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!