Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Túl az első síkosságmentesítésen

Huszár Hajnal | 2020.12.03.

Az időjárási előrejelzések napok óta jelezték, hogy szerda éjszaka csapadék várható – ami havas eső, ónos eső és eső is lehet -, ugyanakkor a levegő hőmérséklete hajnalra fagypont alá süllyedhet, így várható, hogy egyes útszakaszok lefagynak.

A város úthálózatát üzemeltető Városgondnokság ez alapján felkészült arra, hogy szükség esetén útnak indítsa sószóróit. Tegnap műszak végén két gépkocsira felszerelték a sózóadaptert, Bakó István pedig este még egyeztetett a repülőtér meteorológiai szolgálatával, amely megerősítette a csapadék érkezését.

Az éjszakai fagy szükségessé tette a síkosságmentesítő gépek üzembe helyezését, a két gépkocsi hajnali 4 órakor kezdett és járta végig a város forgalmasabb útjait, melyeken két-két puttony sóval tették biztonságossá a közlekedést. A Városgondnokság munkatársaitól kapott információk szerint, több útszakasz is síkossá vált, a beavatkozás indokolt volt.

Bakó István, a Városgondnokság igazgatója érdeklődésünkre elmondta, munkatársai 7 órára végeztek a feladattal, azóta már a sózóadaptereket le is szerelték, hiszen a következő napokban jelentős enyhülés várható, a gépkocsikkal pedig más feladatokat látnak el kollégái. Hangsúlyozta, folyamatosan figyelik az időjárási előrejelzéseket és szükség esetén hasonló módon elvégzik a síkosságmentesítést a város útjain.

Sindler Pétertől, a Magyar Közút pápai mérnökségvezetőjétől megtudtuk, járműveik már tegnap este útnak indultak, estétől megelőzésként alászórást végeztek, hajnalban pedig síkosságmentesítő sózással biztosították az utak járhatóságát az illetékességi területükön.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: