Virágos települések Pápa környékén

1123
Fotó: Veszprém Megyei Önkormányzat

Nemrégiben kihirdették A tiszta és virágos Veszprém megyéért elnevezésű közterület szépítési verseny idei nyerteseit. A versenyt 18 évvel ezelőtt a Veszprém Megyei Önkormányzat hívta életre. Célja, hogy arra ösztönözzék a megye településeit, hogy a helyi közterületek megjelenése esztétikus, gondozása folyamatos legyen.

A 2020-as megmérettetésre 62 önkormányzat – 3 város és 59 község – jelentkezett. A helyszíni szemléket július 13. és 28. között tartotta a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottsága tagjaiból álló négytagú zsűri.

A megyei önkormányzattól kapott információink szerint a zsűri főként azt a fejlődést értékelte, ami a településeken az előző időszakhoz képest történt, figyelemmel a település környezetének színvonalas kialakítására, a zöldterületek állapotára, a virágok ültetésére, a fásítására, a vonzó településképre, a lakókörnyezet kulturált megjelenítésére.

A zsűri döntése értelmében 8 település eredményes, 54 település kiváló minősítést kapott.

A versenykiírás és értékelés alapján azon települések, melyek egymás után három évben kiváló minősítésben részesülnek, elnyerik a Veszprém Megye Virágos Települése címet és mindaddig jogosultak rá, míg a kiváló minősítést évente megszerzik. Az idei esztendőben kilenc település – köztük Béb, Döbrönte, Egyházaskesző, Mihályháza és Vanyola – vált jogosulttá a Veszprém Megye Virágos Települése cím viselésére.

A veszélyhelyzetre tekintettel díjátadó ünnepséget nem tartottak, az elért eredményt tanúsító okleveleket és dísztáblákat a megyei önkormányzat küldi meg a településeknek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!