Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Az éllovas otthonában zárja az évet a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2020.12.04.


A 2020-as év utolsó mérkőzésén az NB III-as labdarúgó-bajnokságot vezető III. kerületi TVE stadionjában lép pályára a Perutz FC.


A vasárnapi kezdő sípszót megelőzően a házigazda óbudaiak rendelkeznek a legjobb statisztikával, Kemenes Szabolcs egykori válogatott játékosokkal teletűzdelt csapata a legtöbb győzelmet aratta, a legtöbb gólt lőtte és a második legkevesebbet kapta a nyugati csoportban, így nem meglepő, hogy ősszel rajt-cél győzelmet arattak. A Kerület ugyanakkor az elmúlt fordulóban alulmaradt Ménfőcsanakon, a fővárosiak vezetőedzője azt nyilatkozta a lefújást követően, hogy az év utolsó mérkőzésére a Perutz ellen vissza kell hozni azt a formát, ami a társaság valódi arca. A pápaiak múlt héten a tavasz első előrehozott bajnokiján egy döntetlenszagú mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedtek a Soprontól, ugyanakkor Lengyel Ferenc együttese az első félidőben két alkalommal is közel állt a vezetés megszerzéséhez, ám Rátkai kapus eszén nem sikerült túljárni. A második felvonásban ennyi helyzete sem volt a sárga-kékeknek, akik egy szögletet követő fejesből hátrányba kerültek, mely eldöntötte a három pont sorsát.


– Kicsit olyan érzésem van minden héten, mintha mindig ugyanazt a meccsen nézném újra és újra – mondta Lengyel Ferenc a Sopron elleni meccs felvételének megtekintése után. – Szinte minden héten óriási mezőnyfölényben játszunk, támadunk, nyerni akarunk, ám az ellenfél ezt levédekezi, a veszélyes játékosainkat kikapcsolja és pontrúgásból gólt szerez. Újfent rögzített szituációt követően maradtunk alul, akciógólt négy meccs óta nem is kaptunk, mindig szöglet vagy szabadrúgás után került a hálónkba a labda. Amíg ebben nem tudunk fejlődni, nem fognak gyűlni a pontjaink.


Lengyel Ferenc szerint mind a játékosállománya, mind az infrastruktúrája NB II-es szintű a fővárosiaknak, akik a feljutás első számú esélyesei.


– Igyekszünk a Balatonfüred és a Ménfőcsanak példáját követni, akik meglepetésre le tudták győzni a III. kerületet. Természetesen a hazaiak az esélyesek, nagyon nehéz meccs lesz, de saját magunk önbecsülése miatt is tisztességesen felkészülünk – bár volt olyan nap, amikor csak 11-en edzettünk – és megpróbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy jó eredményt érjünk el. A hazai meccsen simán kikaptunk, ellenfelünk minden tekintetben előttünk jár, de ez még véletlenül sem jelenti azt, hogy feladnánk – húzta alá a pápai tréner.

A találkozót december 6-án 13 órai kezdéssel zárt kapuk mögött rendezik Budapesten.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: