Református istentiszteletek

313
Fotó: Pintér Ádám

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöksége november 9-én megjelent közleményében arra kérte az egyházközségeket, hogy november 11-étől szüneteltessenek minden közvetlen érintkezéssel járó egyházi alkalmat.

Márkus Mihály, a pápai gyülekezet vezető lelkésze a Pápa és Vidékének elmondta, már a járvány első hullámának idején helyeztek ki automata kézfertőtlenítő-adagolókat a templomban és a gyülekezeti házban és amikor lehetőség volt újra nyitott templomos istentiszteleteket tartani, a megfelelő távolságtartásról is gondoskodtak.

A zsinat elnöksége a napokban úgy döntött, hogy a megfelelő járványügyi előírások betartása mellett ismét lesz lehetőség templomi istentiszteletek megtartására. Ezen előírásokat figyelembe véve az 1.200 fős pápai Református Újtemplomban 170 fő vehet részt egy-egy istentiszteleten.

Márkus Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy a járvány idején élő közvetítés segítségével az interneten is nyomon követhetők az istentiszteletek. A gyermek istentiszteleteket továbbra is kizárólag online tartják, és a nagyobb létszámú gyülekezeti alkalmaik is elmaradnak. Így például az idei évben nem lesz gyermekek karácsonya sem.     

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!