Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Miért és mitől vagyunk rendetlenek?

Asztalos Anna | 2022.05.19.

Hogyan és miért lesz valakiből rendetlen ember? Van, aki annak születik. Vannak gyerekek, akik imádnak pakolni és már kicsi gyerekkorukban is pedánsak. Mások pedig össze – vissza keverik már kisgyerekként is a legójukat, a babájuk ruháit, később a sajátjukat. Vannak olyan rendetlenek, akiknek a szülei túl rendmániásak voltak, s ő ez ellen lázad. Míg mások otthon is rendetlenséget láttak és nekik ez így természetes.

Van jó oldala is

Azt tudni kell, hogy kutatások szerint a rendetlen emberek rendszerint lazák, jószívűek, nem szívják mellre a dolgokat. Könnyen változtatnak az életükön. Sajnos azért akad olyan is közöttük, akiknek a gondolataik is kissé rendetlenek. A tipikus rendetlennek általában több cucca van, mint amennyire szüksége van. Sokszor vesz mondjuk ugyanolyan színű, fazonú pulóvert, mint amilyen a szekrény mélyén lapul, mert elfelejti, hogy már van neki olyan. Az is jellemző rá, hogy képtelen megválni ruháktól, tárgyaktól. Akkor se dob ki semmit, ha már kinőtte, kihízta, évek óta nem használja.

Kérd profi segítségét

De ne gondold, hogy a rendetlen nem szereti a rendet. Gyakran neki is áll, hogy rendet csináljon, de az az állapot valahogy nem tartós. Ezért nem rendet rakni, hanem rendet tartani kell megtanítani őt. Ma már vannak szakemberek, akik ezt tanítják. Rendet raknak a gardróbban, vagy a ruhásszekrényben. Elmagyarázzák, hogyan kell évszakok szerint rakni a holmikat, hogyan lehet párosítani az egymáshoz valókat, azért hogy reggel álmosan ne kelljen keresgélni. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: