Két éve került helyére a MiG-21-es

924
Fotó: archív

Két évvel ezelőtt, 2018. december 9-én emelték talapzatára a Celli úti körforgalomban a 4605 oldalszámú, egykor Pápán szolgált MiG-21-es vadászrepülőgépet.

Az emelésre előkészített repülőgéppel hajnali három óra után indult útnak a konvoj és valamivel négy óra után ért a közel 9 méter magas nyersbeton tartóoszlophoz. A gépet ekkor akasztották a darura, ám az egyre erősödő szél miatt az emelést elhalasztották.

A MiG-21-es talapzatra emelését nem sokkal 10 óra után kezdték meg, ám a művelet során – amikor a repülőgép már több méter magasságban függött, az egyik első függesztőcsavar eltörött, így a gépet vissza kellett helyezni a földre. A szakemberek ezt követően kicserélték a csavart és így már zavartalanul helyére tudták emelni a 3,3 tonnás, 7 méter fesztávolságú repülőgépet.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!