Szabadfogas az Anna téren

3121
Fotó: Pintér Ádám

Ha fázol, vigyél egyet, ha felesleges van, hozz egyet! – olvasható azokon a ruhaállványokon, melyeket a Szent Anna Ház elé helyeztek el a napokban Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja együttműködésének köszönhetően.

A jótékonysági akció ötlete Pintér-Papp Esztertől, a Máltai Szeretetszolgálat helyi vezetőjétől származik. Mint mondta, a hétvégén a szociális területet érintő kérdésekről egyeztetett Szalainé Tihanyi Andreával, az ESZI intézményvezetőjével, és a beszélgetés során vetette fel a szabadfogas kihelyezésének ötletét. Szalainé Tihanyi Andrea azonnal igent mondott a felvetésre és rövid idő alatt az is biztossá vált, hogy az Anna téren, az egykori Véradó épülete előtt állítják fel az állványokat, melyekre férfi, női és gyermek kabátokat akasztottak. A rászorulók innen ellenszolgáltatás nélkül vihetik el az adományt, azonban arra kérnek mindenkit, hogy csak annyi kabátot vigyenek, amennyire valóban szükségük van, gondoljanak másokra is.

A kihelyezett állványok egyben arra is lehetőséget adnak, hogy akiknek feleslegessé vált kabátjaik vannak, oda elhelyezzék, így segítve a rászorulókat.

Szalainé Tihanyi Andrea hangsúlyozta, az egyesített szociális intézménynek szoros a kapcsolata a Máltai Szeretetszolgálat pápai csoportjával, hiszen az ellátotti körük is szinte azonos. Amikor hétvégén felvetődött az akció ötlete, nagy örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, hiszen az ország számos pontján elérhető már ez a fajta segítségnyújtás.

Mint megtudtuk, az állványok munkanapokon a Szent Anna Ház nyitvatartási idejében várják a rászorulókat és az adományozni szándékozókat.

Az első nap tapasztalatai azt mutatták, hogy a rászorulók éltek a lehetőséggel és több kabát is gazdára talált az akciónak köszönhetően – mondta el Volstrommer Henriett, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője, aki azt kérte az adományozóktól, hogy az állványra kizárólag használható, még jó állapotban lévő kabátokat helyezzenek el. Hangsúlyozta, a kezdeményezés azért is jó, mert intézményük egyik fontos tevékenységét, az adományközvetítést a járványhelyzet miatt márciustól felfüggesztették.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!