Öt érem, három egyéni csúcs Leimeiszter Ábeltől

1032
Fotó: internet

Négy arany- és egy ezüstéremmel, valamint három egyéni csúccsal zárta a Delfin, Cápa és Gyermek Regionális úszóbajnokságot Leimeiszter Ábel, a Pápai Úszó SE kiválósága.

Az aktuális járványhelyzetre való tekintettel a legkisebbek elmaradt országos bajnokságai regionális versenyrendszerben kerültek megrendezésre. A december elejei közép-dunántúli regionális bajnokságon Dunaújvárosban álltak rajtkőre az úszók, városunkat az idén Magyarország jó tanulója, jó sportolója címmel kitüntetett Leimeiszter Ábel képviselte, aki öt versenyszámban indult.

– A felkészülésem nagyon jól sikerült, heti öt edzéssel készültünk, az előírt programot Babai Gergő iránymutatása mellett el tudtam végezni, sokat segített Szalóky Norbert masszázsa is, aki kimozgatta a vállaimat, a gerincem, ezáltal nem fájtak annyira a karjaim, az ízületeim – mesélte a fiatal versenyző. – 50 és 100 méter gyorson, 100 és 200 háton egyaránt első helyezést szereztem, 200 gyorson pedig másodikként csaptam a célba. Külön öröm volt számomra, hogy 200 háton is ilyen jó eredményt sikerült elérnem, ez egy teljesen új versenyszám számomra, ami nagyon megtetszett és úgy érzem, rengeteg potenciál és jó eredmény rejtőzik benne.

Ábel idei utolsó versenyén Kaposváron ugrik vízbe, ahol célja, hogy 50 gyorson ranglista első helyet ússzon és 200 háton másodperceket javítson dunaújvárosi idején. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!