Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Készül a futópálya és a tekecsarnok

Huszár Hajnal | 2020.12.11.

A héten már a befejező munkálatokat végezték a kivitelezők a Téglagyári úti atlétikai centrum épületében, melynek egyik fő eleme a fedett atlétikai pálya lesz. A földszinti épületrész baloldali traktusában elhelyezett futófolyosót és a hozzá tartozó tereket tekintette meg dr. Áldozó Tamás polgármester és Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, akiknek Csehi Lóránt létesítményfelelős mutatta be az épületrész funkcióit.

Mint megtudtuk, a 73 méter hosszú teremben kap helyet a 6 sávos fedett futófolyosó, melyen rövidtávú futóversenyeket is rendezhetnek és itt alakították ki a szabványos távolugrógödröt. A terem egyik oldalában a magasugrók gyakorolhatnak és versenyezhetnek, és ezen a részen állítják fel a dobók gyakorlóhelyét is, ütéscsillapító hálóval. Egy kisebb helyiség az erőnléti edzésekhez biztosít helyet és az épületnek ehhez a traktusához is tartoznak öltözők, vizesblokkok.

A hét elején már a befejező munkákat végezték itt is, hiszen a fűtési és légtechnikai rendszerek elkészültek, a falak festését befejezték, a villanyszerelők a fénycsövek beszerelésével az utolsó munkafázisokhoz értek és javában zajlott a helyiségek gumiborításának elkészítése.

– A gumiburkolat itt is hasonló lesz, mint a külső futópályán, a 11 milliméteres, fekete alapréteg fölé kerül a 3 milliméter vastagságú piros felső réteg. Kollégáink közel 1000 négyzetméteres felületen alakítják ki ezt a sportburkolatot – tájékoztatott Csehi Lóránt.

Az atléták jövőbeli birodalmának megtekintésén dr. Áldozó Tamás polgármester felidézte, a 80-as években a Jókai-iskola pincéjében volt egy futófolyosó-szerű helyiség a sporttagozatosok számára, de sem az, sem a veszprémi nem hasonlítható össze a most készülő pápaival méretében és minőségében.

– Ez egy olyan létesítmény lesz, amely lehetőséget kínál az iskolák számára is a testnevelésórák megtartásához, hiszen olyan mozgásformákat tudnak itt gyakorolni, amiket a kisebb termekben nem, és bízom abban, hogy sok kis pápai ki tudja itt élni a mozgásigényét – mondta, hozzátéve, ez a hatalmas tér az atlétikán kívül más mozgásformáknak is nagyszerű helyet kínálhat.

Az atlétikai centrumot a közelmúltban megalapított Pápai Sport Nonprofit Kft. fogja üzemeltetni a város többi sportlétesítményével együtt. Ez a sportközpont lesz a cég vezérhajója – így fogalmazott Tóth Péter, az új, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság ügyvezetője. Mint mondta, az első kapavágástól figyelemmel kísérte az építkezést és úgy látja, nagyszerű létesítmény készül.

– Most már minden látszik, ami itt majd működni fog, amit meg kell töltenünk élettel és az én szempontomból egyre izgalmasabb a dolog, mert érzem azt a felelősséget és azt a lehetőséget, amit ez a létesítmény jelent.

A Pápai Sport Nonprofit Kft-vel kapcsolatban arról tájékoztatott, ott is gőzerővel zajlik a munka, a cégbejegyzés megtörtént, január 1-től a Perutz Stadion, a Városi Sportcsarnok, a Spartacus pálya és a csatolt településrészek sportpályáinak üzemeltetését már az új cég végzi, a Téglagyári úti létesítmény átadását követően pedig teljes lesz a repertoár. Tóth Péter bízik abban, hogy az atlétikai centrum minősége és sokoldalúsága a versenysportolókon túl sok pápait rendszeres testmozgásra és ezzel egészségesebb életmódra ösztönöz.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: