Ismét kiváló minősítést kapott városunk

1218
Fotó: HuHa, archív

A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat kihirdette a Tiszta és virágos Veszprém megyéért közterület-szépítési verseny idei eredményeit. Ebben az évben 62 önkormányzat nevezett a versenyre, köztük Pápa városa is, mely ezúttal is kiváló minősítést kapott a szakmai zsűritől. Mivel a járványhelyzet miatt a szervezők díjátadó ünnepséget nem tarthattak, az okleveleket postán küldték ki a településekre.

– Örülünk az eredménynek, és annak, hogy városunk évek óta kiváló minősítést kap ezen a megmérettetésen. A szabályok értelmében az a település, mely egymás után három évben megkapja a kiváló minősítést, elnyeri a Veszprém megye virágos települése címet, ezt mi a múlt évben megkaptuk, így az újabb hároméves periódusból az első kiváló minősítésünk már megvan – mondta el érdeklődésünkre Unger Tamás.

Az alpolgármester úgy fogalmazott, a megmérettetés keretében évről évre egy szakmai zsűri értékeli a város közterület-szépítési munkáját, fejlődését, az új módszereket és technológiákat, és jó érzés, hogy erről a munkáról elismeréssel nyilatkozik. Ugyanakkor azt is nagyon fontosnak tartja, hogy ez a közterület-szépítés a városlakók és ide látogatók tetszését is elnyerje.

– Szerencsére az objektív és szubjektív vélemények nagy többségben találkoznak – közölte, hangsúlyozva, az önkormányzat mind a projektekkel, mind a saját forrású beruházásokkal nagyot lépett előre a közterületek megújítása terén az elmúlt években. Ha pedig az európai uniós projektek lezárulnak, egy egészen más szintre lép a város, hiszen megújul a Külső- és Belső-Várkert, az Erzsébet liget, a Schwenczel rét, de az országfásítási programmal is tovább növekszik a város zöldterülete. Meglátása szerint a zöldfelületek fejlesztése a város előnyére szolgál, javítja a város hangulatát.

– Az önkormányzat elkötelezett a közterület-szépítés mellett, pénzt és energiát nem sajnálva végezzük ezt a munkát – emelte ki, megjegyezve, a város szépítésére alkotott stratégia fontos eleme volt, hogy újabb és újabb zöldfelületek váljanak intenzívebben növényesítetté és ezeket a területeket hatékonyan és gazdaságosan tudják fenntartani.

A közterületek zöldfelületeinek megújítására vonatkozó stratégia gyakorlati végrehajtója a Városgondnokság, a szakmai értékelést Bakó István igazgató is fontosnak tartja, munkájuk elismerését pedig örömmel fogadta. Mint mondta, az elmúlt években nagyon sok közterületet alakítottak át és tettek szebbé rózsákkal, évelőkkel, örökzöldekkel, egynyári virágokkal és fákkal. Minden évben újabb területeket vontak be ebbe a munkába, így mostanra már csak kisebb ágyások, füves területek maradtak. Az idei évben a Gróf úton és a Veszprémi úton alakítottak ki virágágyásokat és az Esterházy-kastély előtt ültettek pázsitot. Ezen túl a város két nagy projektjén is dolgoztak, hiszen a Schwenczel rét növényesítésének munkáit is elnyerték – ahol tízezer cserjét és száz fát ültettek el -, és a Városgondnokság végezte a Juhar utcai növénytelepítéseket is.

A jövő évben már ezek az új zöldterületek is a város díszévé válnak, így a Tiszta és virágos Veszprém megyéért közterület-szépítési verseny zsűrijének is igazolják a város arculatának folyamatos fejlődését.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!