Népszerű a kupakgyűjtő szív

882
Fotó: Babos Petra

Október 9-én kupakgyűjtő fém szívet helyezett ki a Fidelitas helyi csoportja a Tourinform iroda elé.

Pozsgai Réka, a Fidelitas helyi csoportjának vezetője az elmúlt időszak kapcsán kérdésünkre elmondta, a kupagyűjtő szív nagy népszerűségnek örvend a lakosság körében.

– A gyűjtési időszak március 31-ig tart. A leadott műanyag kupakok súlyának megfelelően kapott összeggel ezúttal a fogyatékkal élők nappali intézményét támogatjuk majd. A félévi ciklus lezárása után egy másik intézménynek gyűjtünk, terveink szerint továbbra is a szociális intézményen belül segítünk – emelte ki a helyi elnök, aki hozzáfűzte, a gyűjtés elején nem gondolta, hogy a kezdeményezés ennyire népszerű lesz.

– Heti vagy kétheti rendszerességgel ürítjük a szívet. Úgy gondolom, ez szép eredmény. Eddig összesen 50-55 darab 160 literes zsák telt meg kupakkal, melyeket  egy raktárban gyűjtünk, s majd onnan szállíttatjuk el – tette hozzá. A csoport tagjai remélik, a ciklus végén szép összeggel tudják majd támogatni az intézményt.

A Fidelitas helyi vezetőjétől megtudtuk, az ország különböző részeiről keresték meg őt a jó ötlet és kivitelezés kapcsán.

Pozsgai Réka ismét köszönetet mondott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek, dr. Áldozó Tamás polgármesternek, akik támogatták a kezdeményezést és mindenkinek, akik már elhelyezték kupakokat a tárolóban.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!