Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tankerületi ajándék az intézményeknek

Pintér-Papp Eszter | 2020.12.17.

– A koronavírus-járvány hazai megjelenése, 2020 tavasza óta nem találkoztunk személyesen az intézményvezető kollégákkal. Karácsony közeledtével azonban arra gondoltunk, hogy személyessé tesszük az ünnepet, és a járványügyi szabályok betartásával tartottuk meg karácsonyi rendezvényünket – mondta el Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója. Az intézményvezetők ekkor vehették át a tankerület intézményeiknek szánt karácsonyi ajándékait, illetve most volt lehetőség arra is, hogy a tavasszal elmaradt pedagógusnapi elismeréseket is eljuttassák a pedagógusokhoz. 

A tankerület 30 intézményének vezetőit négy csoportban várták a rendezvényre, ahol az intézmények értékes ajándékokat vehettek át a fenntartótól: informatikai fejlesztés keretein belül többek közt interaktív táblák, projektorok, webkamerák, digitális rajztáblák, egerek, routerek, billentyűzetek kerültek a képzeletbeli karácsonyfa alá. Emellett lehetőség nyílt a működtetési, üzemeltetési eszközök fejlesztésére és megújítására is. Ezért valamennyi telephelyre vásároltak takarítókocsikat, ezenkívül száraz-nedves porszívókat, bozótvágókat és fűnyírókat is beszereztek. A rendezvényen emellett egy pénzügyi cég felajánlásának köszönhetően tanulónként két darab egyszer használatos maszkot is átvehettek az intézményvezetők.

Egyházi Andrea elmondta, a téli időjárásra tekintettel december elején síkosságmentesítő anyagokat is vásároltak, melyeket már ki is szállítottak a telephelyekre.

A tankerületi igazgatótól megtudtuk, húsz beltéri teqball asztalt is beszereztek, ezzel népszerűsítve a diákok körében ezt az új sporteszközt.

Mint megtudtuk, a tankerület három alkalommal is sikeresen szerepelt a Magyar Falu Program pályázati kiírásain. Csöglén iskolaépület bővítésére és fejlesztésére százmillió forintot, Pápateszéren közel 17 millió forintot, míg Halimbán tornaszoba felújítására 15 millió forintot nyert el a tankerület. Az idei évben 54 millió forintnyi beruházást valósított meg és közel százmillió forintnyi felújítási forrást tudott elkülöníteni az állami intézményfenntartó.

Egyházi Andrea hangsúlyozta, az ősz folyamán – a közüzemi költségek csökkentése érdekében  – megkezdték a tornacsarnokok világításának LED-es lámpatestekre történő cseréjét, a jövő év elején pedig az alsó tagozatos osztálytermekben teszik meg ezt.    

 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: