Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Élelmiszercsomagok a Máltai Szeretetszolgálattól

Babos Petra | 2020.12.18.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az Adni öröm! akciójuk keretein belül évről évre élelmiszercsomagokat állít össze. Bár a tartós élelmiszer gyűjtése az idei évben más formában valósul meg, a szolgálat munkatársai nem szerették volna cserben hagyni azokat a partnereiket, akikkel már hosszú évek óta együtt dolgoznak. A pápai csoport tartós élelmiszercsomagokat adott át nekik, melyben konzerv, liszt, étolaj, rizs, tészta, só, cukor és egy kis édesség található. A csomagok összeállításában az egyik pápai élelmiszerüzlet-lánc munkatársai segítettek – tudtuk meg Pintér-Papp Esztertől, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi vezetőjétől.

– Nagy örömünkre az idei évben is tudtunk kétszáz élelmiszercsomagot összeállítani. Ebből 120 csomagot a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének, míg hatvanat az ESZI Családsegítő Szolgálatának, valamint  Család- és Gyermekjóléti Központjának nyújtottunk át. A fennmaradó csomagokat a látókörünkben lévő idős, fogyatékkal élő emberek között osztjuk ki.

Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnöke köszönetét fejezte ki a nagylelkű adományért. Kiemelte, a nyugdíjasok minden évben segítik az év végi Adni öröm! gyűjtést, de idén ez a járvány miatt elmaradt.

– Mivel tudtuk, hogy az idei évben másképp zajlik az Adni öröm! akció, nagy meglepetés ért, amikor Pintér-Papp Eszter megkeresett, hogy karácsony előtt most is támogatják a nyugdíjas egyesületet tartós élelmiszerrel. Mi ezeket a rászorulók között osztjuk ki a jövő hét elején – mondta Baán Éva.

Salamon Judit, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője szintén köszönetét fejezte ki az adományért.

– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviseletében, Pintér-Papp Eszter keresett meg minket és ajánlott fel tartós élelmiszercsomagokat. Az élelmiszert rászorulók kapják. A koronavírus-helyzet miatt megnövekedett a krízis élelmiszert igénylők száma,  melyet a város területén sokkal több rászoruló családnak tudunk biztosítani – derült ki.

Volstrommer Henriett, a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője hozzátette, a csomagokat a hátrányos helyzetű családok között osztják szét. A múlt héten a Máltai Szeretetszolgálattól kapott írószer-adománnyal együtt osztjuk ki, kifejezetten olyan családoknak, akiknek az élelmezés és a tanszerellátmány problémákat jelent a családban nevelkedő gyermekek ellátása tekintetében. A tartós élelmiszert nemcsak gyermekes családok kaphatják meg, hanem hátrányos helyzetben élő egyedülálló idős személyek is – tette hozzá.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: