Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Oda a hazai veretlenség

Haraszti Gábor | 2020.12.18.

Sorozatban harmadik mérkőzésén maradt győzelem nélkül a Conoil Motax KC Pápa, mely idei utolsó találkozóján 23 pontos hátrányból a negyedik negyedben kis híján csodát tett a Békés ellen.

Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság 13. fordulójában rangadót rendeztek a sportcsarnokban, a feldobás előtt a Pápa az ötödik, ellenfele a hatodik helyet foglalta el a tabellán.

Hazai szempontból jól indult a meccs, Hódi két triplát süllyesztett el a gyűrűben, ezután viszont olyan békési henger indult, amire senki nem számított: Hargitai és Krstic kosaraival egy 15-0-s roham következett, amit Kálmán edző időkérése sem tudott megtörni. Gyenge védekezést láthattunk a hazaiaktól, akik az első negyed végén nyolcpontos hátrányban voltak. A második etapban is a Békés dominált, ám a 13. percre a játékot sérülten is vállaló Horváth Attila két triplájával sikerült egalizálni. 35-35-nél ismét megrázta magát a vendég együttes, egy 9-0-s futással ismét magabiztos előnyt épített ki, a félidőre tíz pont fölé kúszott a két csapat közti különbség (46-58). A nagyszünet után közel húsz pontra növelte előnyét Balogh Vilmos alakulata, a védekezés továbbra is pocsék volt, frissebb, gyorsabb, agresszívebb kosárlabdát játszott a Békés, gyengén lepattanózott a PKC, az utolsó 10 percre megnyugtató, 23 pontos előnnyel, szinte hátradőlve készülhettek a vendégek, akik minden addigi negyedben 29 egységet termeltek (64-87). Az utolsó felvonásban azonban valami olyasmit húzott elő a kalapból a Conoil, amire senki nem számított: egységesen, jól harcolva, sokat kommunikálva, gólerősen 19 pontot dolgozott le és 90-94-nél büntetője és két triplája is volt, sajnos ezek kimaradtak, a 93-95-ös végeredmény Kiss hármasával alakult ki.

Conoil Motax KC Pápa – Békési SzSK 93-95 (21-29, 25-29, 18-29, 29-8)

Kálmán László: Nem így szerettünk volna elbúcsúzni az évtől, de azt kell mondjam, hogy az egész mérkőzésen nyújtott teljesítménye alapján a Békés rászolgált a győzelemre, sajnálom, hogy a mai meccs első három negyedét átaludtuk. A végén volt esélyünk a fordításra, sajnos a büntetőket nem tudtuk bedobni. Ha lett volna még egy perc, lehet megnyerjük a meccset.

Conoil Motax KC Pápa: Hódi 15/15, Murai 17/3, Sonyák 7, Koma 15, Erdei 12/9, cserék: Kiss 18/12, Horváth 9/9, Németh, Kasza, Parcsami.

A pápai csapat 2021. január 7-én folytatja a bajnokságot, 18 órai kezdéssel a Ceglédet látja vendégül.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: