Szenteste nem lesz kijárási tilalom – Mi erről olvasóink véleménye?

460
Fotó: Babos Petra

A kormány december 21-én döntött arról, hogy egy estére felfüggeszti a kijárási tilalmat, ennek értelmében december 24-én, szenteste nincs érvényben az este 8 órától reggel 5 óráig tartó korlátozás. Az idén a vírushelyzet átírta a karácsonyi forgatókönyvet, de az ünnep valódi lényege megmaradt. A belvárosban arról kérdeztük a járókelőket, mi a véleményük az intézkedésről és hogyan töltik a karácsonyt.

– Jó ötletnek tartom, hogy feloldották a kijárási tilalmat. Mi ennek ellenére nem ünneplünk nagy családban gyermekeimmel, menyeimmel és unokáimmal. Éjféli misére szoktunk járni, de most a falunkban csak 25-én lesz ünnepi szentmise, majd arra elmegyünk. Az idei évben szomorúbban készültünk a karácsonyra, mert a vírus miatt félünk. Úgy gondolom, ebben az évben visszafogottabb lesz az ünnep, de reméljük, jövőre minden a régi lesz – mondta a nagygyimóti Váradi Lajosné.

Szabóné Juhász Klára arról számolt be hírportálunknak, hogy náluk ez a rendelkezés nem igazán változtatja meg a karácsonyi szokásokat, mivel szenteste a hatfős család gyűlik össze. Karácsony első és másnapján érkeznek hozzájuk családtagok, de akkor sem lesznek túl sokan.

– Mi ugyanúgy készültünk a karácsonyra, mint az előző években. Sütöttünk-főztünk és ajándékokat is vásároltunk egymásnak. Remélem, a jövő év boldogabb lesz, mint az idei volt – tette hozzá bizakodva.

Németh Károlyné nem örült annak, hogy felfüggesztik a kijárási tilalmat szentestére, mert úgy gondolja, hogy egyszer ki lehetne bírni, hogy csak este 8-ig tart a rokonlátogatás.

Mint mondta, őket nem befolyásolja a kormánydöntés, hiszen szűk családi körben karácsonyoznak. Szenteste a férjével és fiával lesznek otthon. 25-én azt tervezték, hogy meglátogatják az unokájukat, de a járványhelyzet miatt az idén nem mennek el, hanem elküldték postai úton az ajándékot. Ebben az évben videóbeszélgetés keretében kívánnak egymásnak boldogabb ünnepeket.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!