Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Karácsonyi csoda a Vörösmarty úti otthonban

Pintér-Papp Eszter | 2020.12.24.

Az adventi időszak, a karácsonyvárás még a járványhelyzet idején is millió csodát tartogatott. Ilyen csoda történt nemrég Pápa Város Egyesített Szociális Intézményének Vörösmarty úti Idősek Otthonában is.

Az otthon egyik lakója, Bagi Kálmánné, Margit néni 10 éves dédunokája Tirolban él családjával. Margit néni minden nyáron néhány hetet a családdal tölt Tirolban. Ez az idén nem valósulhatott meg és a karácsonyt is távol kell tölteniük egymástól.

Viktória a távolság ellenére is szerette volna meglepni dédnagymamáját és az idősek otthona többi lakóit, ezért osztálytársaival gyűjtést szervezett. A gyerekek 40 ajándékcsomagot juttattak el a Vörösmarty úti otthonba, szintén a család segítségével.  Jókívánságaikat az otthon dolgozói tolmácsolták a lakóknak.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője elmondta, a meglepetés nagyon jól sikerült, az idősek elérzékenyültek és nagyon jólesett nekik a törődés és a gondoskodás. A csomagokban meleg, puha zoknik, karácsonyi angyalkák, édességek, illatszerek és kézzel készített terítők, rajzok voltak.

– Azért is fontosak az idei évben ezek a gesztusok, apró ajándékok, mert az eddig megszokott adventi időszakban nem tudtak jönni az iskolás, óvodás gyermekek műsort adni, nem jöttek a civil szervezetek és az egyházak tagjai teázni, beszélgetni. Az ápolók pótolják most a családot, és próbálnak mindent megtenni azért, hogy ne érezzenek hiányt semmiben idős lakóink. Köszönjük ezt a nagylelkű karácsonyi ajándékot, amellyel mosolyt és könnyeket csaltak a lakóink és kollégáink szemébe – mondott köszönetet az intézményvezető. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: