Kupakot gyűjtöttek a Fáy óvodások

452
Fotó: facebook.com/fidelitaspapa

Mint arról már korábban beszámoltunk, október elején kupakgyűjtő szívet helyeztek el a Tourinform iroda előtt a Fidelitas helyi csoportjának kezdeményezésére. A fém szív nagy népszerűségnek örvend, a mai napig 65-70 zsák telt meg a műanyag kupakokkal.

Pozsgai Réka, a Fidelitas helyi vezetője elmondta, nagy örömükre most a Fáy András lakótelepi Óvoda adott át nagy mennyiségű műanyag kupakot.

– Az intézményben az európai hulladékcsökkentési héten kezdték meg a gyűjtést, a dolgozók és óvodások szülei is gyűjtötték a kupakokat. A végeredményt nem kilóban, hanem darabszámban nézték, aminek eredménye 9.831 darab újrahasznosítható kupak lett. A gyűjtés érdekessége, hogy a kupakokat a gyerekekkel együtt számolták meg az óvónők – tudtuk meg Pozsgai Rékától, aki köszönetét fejezte ki az óvoda vezetőjének, Vargáné Kis Juditnak és mindenkinek, aki hozzájárult a gyűjtés sikeréhez.

A Fidelitas helyi vezetője kiemelte, nagyon fontos és példaértékű kezdeményezés, hogy az óvodások is hozzájárultak a nemes célhoz, mellyel a Fogyatékosok Nappali Intézményét támogatják.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!